Diyanet'in gözde imamı Konakçı: 'Namaz kılmayana sopa var'

Hilafet çağrısı yaptığı konuşmasıyla bilinen imam Halil Konakçı, bu kez "Namaz kılmamanın hukukta cezası var, şimdi uygulanmıyor olabilir, sopalama var" dedi.

Diyanet'in gözde imamı Konakçı: 'Namaz kılmayana sopa var'

Laikliğe karşı düşmanlığı gizlemediği, kadınları hedef aldığı ve hilafet çağrısı yaptığı sözleriyle sık sık gündem olan cami imam Halil Konakçı’nın bu kez namaz kılmamanın ve oruç tutmamanın cezasının sopalanmak olduğunu söylediği sözleri ortaya çıktı.

Konakçı, Twitter hesabından videosunu paylaştığı konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor:

“Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var.”

“DİYANET KENDİ SÖYLEYEMEDİĞİNİ BU MECZUBA SÖYLETİYOR”

Konakçı’nın söz konusu ifadeleri sarf ettiği görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Laiklik karşıtı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendi söyleyemediği şeyleri bu meczuba söyletiyor” dedi.

Antmen’in konuya dair açıklaması şöyle:

“Bu adam bir cami imamı. Devlet memuru. Oruç tutmayanların ve namaz kılmayanların sopayla dövülmesi gerektiğini söylüyor. Atatürk ve Laiklik karşıtı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendi söyleyemediği şeyleri bu meczuba söyletiyor. Tarihe kara leke olarak çoktan geçtiler bile.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imam Halil Konakçı’yla haziran ayında Kocaeli’deki bir açılışta bir araya gelmişti. Konakçı, Erbaş’la buluşmasını “Kocaeli’de Kuran Kursu açılışı ve Hafızlık icazet merasiminde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş hocamız kıymetli Şevki Yılmaz hocam ve değerli kardeşim Abdullah Özkan hocayla bir araya geldik” ifadeleriyle duyurmuştu.