Ali Erbaş hilafet isteyen imamla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hilafet isteğini açıkça dile getiren imam Halil Konakçı'yla Kuran kursu açılışında bir araya geldi.

Ali Erbaş hilafet isteyen imamla buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gericiler içerisinde laiklik karşıtı vaazlarıyla son dönemde öne çıkan isimlerden biri olan Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı’yla buluştu.

Buluşmanın fotoğrafını Konakçı, Twitter hesabından paylaştı. Konakçı, Erbaş’la birlikte Yeni Akit yazarı gerici Şevki Yılmaz’ın da bulunduğu fotoğrafı paylaştı. “Kocaeli’de Kuran Kursu açılışı ve Hafızlık icazet merasiminde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş hocamız kıymetli Şevki Yılmaz hocam ve değerli kardeşim Abdullah Özkan hocayla bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Konakçı, Bursa Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda “hilafet” çağrısı yaparak, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.