Bunun 'fetva'sı da çıktı: İbadette gösterişten utanmak caiz değildir

Gerici Osman Ünlü, "İbadetlerini başkalarına göstermekten hayâ etmek, utanmak caiz değildir." buyurdu.

Bunun 'fetva'sı da çıktı: İbadette gösterişten utanmak caiz değildir

Işıkçılar cemaatine ait Türkiye gazetesindeki köşesinde bugüne dek “Çocuklara namazı 10 yaşında zorlamak, 7 yaşında emretmek lazımdır”, “Tef, tambur, her çeşit çalgıyı evlerde bulundurmak günahtır”, “Sünni olmayan kafirdir, cehenneme gider” gibi birçok skandal “fetva”lar veren Osman Ünlü, bu kez ibadette gösteriş konusuna el attı.

“Bir kimsenin, yaptığı ibadetleri başkalarına göstermekten veya onların duymasından hayâ etmesi, utanması doğru bir şey midir?” sorusunu cevaplayan Ünlü, “İbadetlerini başkalarına göstermekten hayâ etmek, utanmak caiz değildir.” dedi.

Ünlü’nün köşesinde ilgili bölüm şöyle:

“Sual: Bir kimsenin, yaptığı ibadetleri başkalarına göstermekten veya onların duymasından hayâ etmesi, utanması doğru bir şey midir?

Cevap: İbadetlerini başkalarına göstermekten hayâ etmek, utanmak caiz değildir. Hayâ, günahlarını, kabahatlerini göstermemeye denir. Bunun için, vaaz vermekten, ilmihal kitabı yazmaktan, satmaktan, imamlık, müezzinlik yapmaktan, Kur’ân-ı kerim okumaktan hayâ etmek caiz değildir.
(Hayâ imandandır) hadis-i şerifindeki hayâ, kötü, günah şeyleri göstermekten utanmak demektir. Müminin, önce Allahü teâlâdan hayâ etmesi lazımdır. Bunun için, ibadetlerini ihlas ile yapmalıdır.”