Türkiye Gazetesi yazarı: Çocuklara namazı 10 yaşında zorlamak, 7 yaşında emretmek lazımdır

Türkiye Gazetesi yazarı Osman Ünlü, ebeveynlere çocuklarına emrederek ve zorlayarak namaz kıldırmaları gerektiğini savundu.

Türkiye Gazetesi yazarı: Çocuklara namazı 10 yaşında zorlamak, 7 yaşında emretmek lazımdır

AKP’ye yakın Türkiye Gazetesi‘nin ilahiyatçı yazarı Osman Ünlü, ebeveynlere çocuklarına emrederek ve zorlayarak namaz kıldırmaları gerektiğini savundu.

Gazetedeki köşesinde kendisine sorulan “Her gün kılınan beş vakit namazın vakitleri, Peygamber efendimiz tarafından bildirilmiş miydi?” sorusuna yanıt veren Ünlü,  ‘Redd’ül Muhtar’ isimli bir fıkıh kitabına dayandırarak  “Akıl ve baliğ olan her Müslüman erkeğin ve kadının, özrü yok ise, her gün beş kere namaz kılması farzdır.” ifadelerini kullandı.

Ünlü yanıtının devamında ise sorunun kapsamı dışına da çıkıp “Yedi yaşındaki çocuğuna namaz kılmasını emretmek, on yaşında kılmazsa zorlamak, anaya, babaya lazımdır.” diye buyurdu.

Dinci yazar, verdiği yanıtla henüz okuma yazmayı öğrenme çağında olan çocuklara zorla dinsel kavram ve ritüelleri aşılamaya çalışan gerici anlayışın tipik bir örneğini oluşturdu.

Osman Ünlü daha önceki bir yazısında da “Sünni alimlere inanmayanların ‘kafir’ olacağını” ve “cehenneme gideceğini” yazarak büyük tepki toplamıştı: