Yine aynı ilçe... Silikozisten 27'inci iş cinayeti!

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir süredir Silikozis hastalığı ile mücadele eden 35 yaşındaki işçi Mehmet İslamoğlu, tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti. İlçede hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 2003’ten bu yana 27 oldu.

Yine aynı ilçe... Silikozisten 27'inci iş cinayeti!

Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyünde ikamet eden Mehmet Emin İslamoğlu (35), 1990’lı yıllarda kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra Silikozis hastalığına yakalandı.

Uzun yılladır bu hastalıkla mücadele eden ve bir süredir de Ankara’da tedavi gören İslamoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İslamoğlu ile birlikte ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 27’ye yükseldiği öğrenildi.

İslamoğlu’nun cenazesi Sudurağı köyünde defnedilecek.

“KOTLAR BEYAZLADI, ONLARIN HAYATI KARARDI”

Yıllardır Silikozis hastaları için mücadele veren Semiramis Karaarslan, “Silikozis hastası sevgili evladımız M. Emin İslamoğlu Ankara’ya tedaviye gitmişti. Ne yazık ki az önce bu canımızı kaybettiğimizin acı haberiyle yıkıldım. Denetimsiz, ruhsatsız ve de sigortasız çalıştıkları iş yerlerinde ölüme kucak açanlardandı M. Emin. Cennet mekânı olsun oğul canımızın. Ben bu kadar yandım; acılı ailesinin de acısını paylaşıyor, sabır diliyorum. Kotlar beyazladı, onların hayatı karardı” dedi.