Yeni Ülke'nin, Prof. Dr. İzzeddin Önder'in akademideki 60. yılı vesilesiyle düzenlediği sempozyum gerçekleşti

Nazım Hikmet ve Sanat Evi’nde düzenlenen sempozyumda ilk olarak Dr. Öğretim Üyesi Levent İncedere katılımcıları selamlayarak sempozyumun içeriğine dair bilgi verirken, açılış konuşmasını Prof. Dr. Bilsay Kuruç gerçekleştirdi.

Yeni Ülke'nin, Prof. Dr. İzzeddin Önder'in akademideki 60. yılı vesilesiyle düzenlediği sempozyum gerçekleşti

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke, Prof. Dr. İzzeddin Önder’in akademideki 60. yılı dolayısıyla “Neoliberalizme Karşı Alternatif Arayışları ve Kamuculuk” başlıklı bir sempozyum düzenledi. Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen sempozyumda ilk olarak Dr. Öğretim Üyesi Levent İncedere katılımcıları selamlayarak sempozyumun içeriğine dair bilgi verirken, açılış konuşmasını Prof. Dr. Bilsay Kuruç gerçekleştirdi.

Sempozyumun ilk oturumu Hande Heper moderatörlüğünde, “Neoliberalizm Neden Tıkandı?” başlığıyla düzenlenirken, ilk oturumda, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Prof. Dr. Özgür Orhangazi ve Prof. Dr. Murat Birdal sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturum Can Aykaş moderatörlüğünde, “Kapitalizm Neoliberalizmi Aşabilecek mi?” başlığıyla düzenlenirken, ikinci oturumda, Prof. Dr. A. Erinç Yeldan, Doç. Dr. Serkan Öngel, Doç. Dr. Emine Tahsin ve Dr. Levent Dölek sunumlarını gerçekleştirdiler.

İki oturumun ardından Prof. Dr. İzzeddin Önder bir konuşma gerçekleştirerek, akademinin ve Türkiye ekonomisinin durumunda bahsetti.

Son oturum ise “İzzeddin Hocaya Dair Notlar ve ‘Bence’ Köşe Yazılarında İzzeddin Önder” başlığıyla Prof. Dr. Koray Y. Yılmaz tarafından gerçekleştirilirdi. Sempozyumda İzzeddin Önder’e gönderilen bir dizi video mesaj yayınlandı.