VİDEO | Reichstag'a Zafer Sancağı asıldı

9 Mayıs 1945 tarihinde Nazi Almanyası kayıtsız şartsız teslimiyetini imzalamış ve Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen bu gelişme Zafer Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı.

VİDEO | Reichstag'a Zafer Sancağı asıldı

9 Mayıs Zafer Günü öncesinde, Berlin’deki Reichstag binasına yeniden Zafer Sancağı asıldı. Bilindiği gibi 9 Mayıs 1945 tarihinde Nazi Almanyası kayıtsız şartsız teslimiyetini imzalamış ve Sovyetler Birliği tarafından ilan edilen bu gelişme Zafer Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı.

Reichstag’a dikilen Sovyet Bayrağı, tarihi öneme sahip bir II. Dünya Savaşı fotoğrafıdır. Fotoğraf 2 Mayıs 1945 günü Berlin Muharebesi sırasında Yevgeniy Haldey tarafından çekilmiştir. Fotoğraf Nazi Almanyasına karşı Sovyet zaferinin simgesi haline gelmiştir. Sovyet bayrağı Meliton Kantaria ve Mihail Yegorov tarafından Berlin’deki Reichstag binasına dikilmiştir. Binlerce adet çoğaltılan bu fotoğraf II. Dünya Savaşı’nın en çarpıcı fotoğrafları arasında yer almıştır. Fotoğraftaki askerlerin ve fotoğrafı çeken askerin kimlikleri yıllar sonra ortaya çıkmıştır.