Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık

Ümit Özdağ, 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Ümit Özdağ: Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık 1 saat görüştükten sonra kameraların karşısına geçti. İki isim parti binası önünde ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk konuşan isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP lideri, iki genel başkan olarak ortak bir mutabakat metnine imza attıklarını ve seçim sonrası tekrar konuşup Türkiye’yi huzura kavuşturacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu sözlerini tamamladıktan sonra çevredekiler “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin en önemli sorunu, ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu sorun çözülmeden, Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir.

“NUMAN BEY BİZDEN DESTEK İSTEDİ”

Bir ülke 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Bizi ziyaret eden Numan Bey bizden destek istedi. Sığınmacılar konusunu sorduk, anlattıkları sığınmacıların vatanlarına geri dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise Suriyelilerin vatanlarına dönmesi konusunda bizimle aynı fikirdeydi.

“KEMAL BEY’İ DESTEKLEME KARARI VERDİK”

1 sene içinde uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, Suriyelilerin Suriye’deki güvenliğini sağlayacak, uyuşturucu çetelerini okulların önünden kurtaracak bir model üzerinde kendisiyle fikir birliğine vardık ve Zafer Partisi olarak 2. turda Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik.

1. turda Millet, Cumhur ve Ata İttifakı’na oy vermiş seçmenlere çağrım şu: Anne ve babalarınızdan adadığınız Türkiye’yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, ülkenizin ‘Göçmenistan’ olmasını istemiyorsanız, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin.”