Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu, Diyanet'e de bağış istedi

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu'nun, AFAD ve Kızılay’ın yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı’nın bağış hesaplarına da bağlantı vermesi tepki çekti.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve Milano Başkonsolosluğu, Diyanet'e de bağış istedi

Türkiye’nin İtalya’daki diplomatik temsilciliklerinin yurt dışından deprem yardımları için Diyanet Vakfı’na yönlendirme yapması tepkilere neden oldu. Türkiye’nin hem Roma Büyükelçiliği hem de Milano Başkonsolosluğu dün sosyal medyada Kahramanmaraş depremleri sonrası nakdi bağış için hesap bilgileri paylaştı. Her iki paylaşımda da AFAD ve Kızılay’ın yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı’nın da bağış hesaplarına bağlantı verildi.

Milano Başkonsolosluğu’nun İtalyanca olarak İtalya halkına yardım çağrısı yaptığı mesajında paylaşılan ilk linkin Diyanet Vakfı’na yönlendirmesi büyük tepki çekti. Roma Büyükelçiliği’ne de eleştiri mesajları geldi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın aktardığına göre, Milano Başkonsolosluğu’nun söz konusu mesajı Twitter’da 650 binin üzerinde etkileşim aldı ve yüzlerce eleştiri mesajı topladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı deprem bağışlarının neden Diyanet’e yönlendirildiğini sorguladı, kimileri de yine İtalyanca olarak bu hesaba bağış yapılmasına karşı çıktı.

Tepkilere Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem yine Twitter’da şöyle yanıt verdi: “Değerli arkadaşlar, AFAD tarafından belirlenen hesaplar dün ‘Sabit Tweet’ şeklinde paylaşıldı; şu anda da görebilirsiniz. İtalyan dostlarımızın Türkiye’deki hesaplara para göndermekte zorlandığı görüldü. Kızılay ve TDV’nin siteleri kredi kartıyla bağışa da elverişlidir. Gerek vatandaşlarımız gerek İtalyanlarca devletimizin her kurumuna ve STK’larımıza en kolay şekilde yapılacak yardımlar aynı derecede makbuldür. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Saygı ve selamlarımla.”