TSİP: Parlamento seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ile gireceğiz

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak, 14 Mayıs seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ile birlikte gireceklerini duyurdu.

TSİP: Parlamento seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ile gireceğiz

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), 14 Mayıs seçimlerine Sosyalist Güç Birliği ile birlikte girmeye karar verdiklerini duyurdu.

TSİP Genel Başkanı Turgut Koçak tarafından yapılan yazılı açıklamada, TSİP Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı kararı aktardı.

Koçak, açıklamasında, “Türkiye Sosyalist İşçi Partisi olarak ülkemizde bir an önce dinci, gerici ve faşizan rejimin temsilcisi olarak AKP ve saray iktidarının gönderilmesi için sonuna kadar mücadele edilmesine, antiemperyalist/antikapitalist, laiklikten yana bir politika izlenmesi gerektiğine sonuna kadar inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

TSİP Genel Başkanı Koçak, şunları söyledi: “Bu nedenle 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Sosyalist Güç Birliği’ni oluşturan Türkiye Komünist Partisi, SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi ve Devrim Hareketi ile birlikte girmeye karar vermiş bulunuyoruz. Ülkemizin bedel ödemiş tüm ilericilerine, devrimcilerine, sosyalistlerine ve emekçi halkımıza önemle duyuruyoruz.”