TRT, gerekçe göstermeden 25 yıllık savaş muhabirini açığa aldı

Görevden alındığına ilişkin yazının Akkuş’a çarşamba günü ulaştığı, Akkuş’un da bugün imza atarak yeni görevlendirildiği teknik serviste çalışmaya başlayacağı öğrenildi. Deneyimli muhabirin TRT için Irak ve Mavi Marmara gibi kritik yerlerde çalıştığı biliniyor.

TRT, gerekçe göstermeden 25 yıllık savaş muhabirini açığa aldı

TRT için Irak ve Mavi Marmara gibi kritik yerlerde çalıştığı bilinen 25 yıllık savaş muhabiri Elif Akkuş açığa alındı.

Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin açığa alınma yazısında, hiçbir gerekçeye yer verilmediğini ifade etti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ersöz, “Müvekkilimizin açığa alınma yazısında, hiçbir ‘gerekçeye’ yer verilmemiş olup; Avukatları olarak 04 Mayıs tarihinde yaptığımız yazılı başvuruya da bugüne kadar bir cevap alınamamıştır” dedi.

Ersöz şunları belirtti:

Müvekkilimiz son görev yerinde yaşamış olduğu “kaburga kırığı” nedeniyle raporludur. Diğer yandan ifadeye çağrılmasına dair resmi bir yazı da henüz ne şahsına ne de bizlere tebliğ edilmiş değildir. Halkın Haber Alma Hakkı doğrultusunda yayın yapmak dışında, açığa alınmasına gerekçe olabilecek hiçbir husus olmamasına karşın, hukuka aykırı şekilde gerçekleştirilen bu idari işleme karşı Ankara 25. İdare Mahkemesi’nde dava açılmak durumunda kalınmıştır. Meslek hayatı süresince Mavi Marmara Baskını, Libya ve Suriye gibi çok kritik yer ve görevlerde başarı ile hizmet eden ve ödüllere layık görülen bir gazeteci hakkında uygulanan bu tedbirin oldukça ağır olduğunu ve TRT’nin kurumsallaşmış kimliğine uygun bir yaklaşım olmadığını da ifade etmekle yetiniyoruz. Konu, Disiplin Hukuku ve İdari Yargı yönüyle takip edilmekte olup, kamuoyunu ilgilendiren boyutuyla, Müvekkilimizin sevenlerini ve bizleri arayan basın mensuplarını, yasal sınırlar içinde bilgilendirmeye devam edeceğiz.