TKH'nin deprem dayanışması devam ediyor

Türkiye Komünist Hareketi'nin (TKH) çağrısıyla toplanan dayanışma malzemeleri deprem bölgelerine ulaşmaya devam ediyor.

TKH'nin deprem dayanışması devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli iki depremin 10 ilde yarattığı yıkımın boyutları her geçen gün ağırlaşıyor. Depremin ardından OHAL ilan kentlerde, hava koşulları ve olanaksızlıklara rağmen sürdürülen çalışmalarda devlet kurumlarının yetersiz kalması tepki çekiyor.

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) çağrısıyla toplanan dayanışma malzemeleri deprem bölgelerine ulaşmaya devam ediyor.

Güncelleniyor…

  • Türkiye’nin dört bir yanından gelen su ve gıda kolileri Hatay’a ulaştı. TKH’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: T
    Partimiz Türkiye Komünist Hareketi (TKH) depremin ilk gününden beri İskenderun, Antakya ve Samandağ’da oluşturduğu kriz masasıyla dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından gelen su ve gıda kolilerini deprem bölgesine ulaştı. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda sıkıntılar yaşanırken, su, gıda ve çadır konusunda ciddi ihtiyaçlar var. Türkiye Komünist Hareketi olarak buradan halkımızı dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Dayanışmayı büyüterek insanların en temel ihtiyaçlarını barınma, beslenme ihtiyaçlarını karşılanması gerektiğini belirtiyoruz. Dayanışmayı hep beraber büyütelim.
  • TKH üyeleri Hatay Samandağ Tekebaşı köyüne dayanışma malzemelerimizi ulaştırdı. TKH’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Dayanışmayı büyütmeye devam ediyoruz!” ifadeleri kullanıldı.
  • TKH üyeleri Hatay Antakya Anayazı köyünde fide ekimine yardım ediyor. TKH’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Halk yarasını kendi sarıyor, dayanışmayı her alanda büyütelim!” ifadeleri kullanıldı.
  • TKH İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezi, peş peşe yaşanan 6.4 ve 5.8’lik deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ” Gerçekleşen deprem sonrasında halkın yoğun bir çadır ihtiyacı var. Acilen bu ihtiyaca yanıt üretilmesi gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.
  • Türkiye Komünist Hareketi depremin 16.gününde deprem bölgesinde halkı yalnız bırakmıyor. İskenderun Gürsel Mahallesi, Defne Harbiye Mahallesi ve Dörtyol Özerli Mahallesinde dayanışma çalışmaları devam ediyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, beraberindeki Parti heyeti ve gazeteci yazar Zülal Kalkandelen, TKH İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezinde yurttaşlarla buluştu.
  • Türkiye Komünist Hareketi depremin 14. gününde de dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Bugün Türkiye’nin her yerinden gelen dayanışma malzemeleri Adıyaman Merkez Yenimahalle, Yeşilyurt Mahallesi, 3. ve 2. Çevre Yolu, Milliyet Caddesi, Börgenek Köyü, Kuşkaya Köyü, Hacı Halil Köyü, Tut İlçesi ve Gölbaşı İlçesi’ne ulaştırıldı.
  • 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremle sarsılan ülkemizde yaraların sarılması için dayanışma devam ediyor. Türkiye Komünist Hareketi depremin 12. gününde de bölgede çalışmalarına devam ediyor.
    TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek bu çalışmalar kapsamında bölgeye giderek TKH Koordinasyon Merkezleri, dost kurumlar ve köy ziyaretlerinde de bulundu.
    Ziyaretler arasında   Türkiye Barolar Birliği Deprem Koordinasyon Merkezi, Hatay Barosu, Tunceli Belediyesi Koordinasyon Merkezi, TKP Kriz Masası, SMF Kriz Merkezi ve aynı zamanda Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz da bulunuyor.
    Bölgeden konuşan Aysel Tekerek, “Biz artık “Başın sağ olsun Türkiye” demek istemiyoruz. 20 yıldır bunu dedik. Soma’da dedik, maden facialarında dedik, bombalı saldırılarda dedik, şimdi en büyüğünü burada söylüyoruz. Türkiye’de emekçilerin insanca yaşadığı, doğal afetlerden dolayı ölmediği, iş yaşamında ve toplumsal yaşamda eşit koşulların olduğu ve şov yapan müteahhitlerden ve siyasetçilerden kurtulacağı günleri arıyoruz. Buna mutlaka kavuşacağız.” dedi.
  • Türkiye Komünist Hareketi’nin İskenderun’da kurduğu deprem koordinasyon merkezinde depremzede çocuklara cizgi film gösterimi yapıldı. TKH’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Tüm çabamız onların eşit, özgür ve mutlu yaşayacakları bir ülke için” ifadeleri kullanıldı.
  • TKH, Samandağ Deprem Koordinasyon Merkezine Türkiye’nin her yerinden  dayanışma malzemeleri gelmeye devam ediyor. Samandağ’da bulunan merkeze gelen malzemeler ihtiyacı olan yurttaşlara düzenli olarak ulaştırılıyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi, depremin 13. gününde de dayanışmaya büyütmeye devam ediyor. İzmir’den bir ekip ve yardım aracı yola çıktı.
  • Türkiye Komünist Hareketi, depremin 13. gününde de çalışmalarına devam ediyor. Antakya Serinyol ve Alazi köyü, Arsuz Büyükdere mahallesi ve Defne Toygarlı mahallesine ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.
  • Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Hatay’ın köylerinde de dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Hatay Antakya’ya bağlı Üçgedik ve Anayazı köylerine ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı.
  • Türkiye Komünist Hareketi, ilk günden beri deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Bugün Türkiye’nin her yerinden gelen yardımlar halkın desteğiyle Hatay Arsuz’un Akçalı, Madenli, Beyköy ve Hüyük köylerine ulaştırıldı.
  • 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından halk yaralarını dayanışma ile sarıyor, Türkiye’nin her yerinden gelen dayanışma malzemeleri bölgeye ulaşmaya devam ediyor.  Türkiye Komünist Hareketi ekipleri tarafından bugün Hatay Samandağ’da ücretsiz ekmek yapılması için fırınlara un dağıtıldı. “Halkımıza bu yıkımı, acıyı, soğuğu reva görenleri unutmayacağız.” denildi.
  • Depremin ilk gününden beri bölgede çalışmaları devam ettiren Türkiye Komünist Hareketi ekipleri Hatay Arsuz ve Samandağ’ın köylerine dayanışma malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor. Depremin 11. gününde Arsuz Çetellik, Samandağ Mağaracık ve Limanköyü’ne ihtiyaç malzemelerini ulaştırıldı.
  • TKH, deprem koordinasyon merkezlerinde çalışmalarına devam ediyor. Hatay İskenderun’da halkın da desteğiyle hazırlanan çorbalar yine halka dağıtıldı. TKH, bölgeden dayanışmayı büyütme mesajı verdi.
  • Türkiye Komünist Hareketi (TKH) MK üyesi Ali Öztutan, depremin  ilk gününden beri bulunduğu Hatay’dan, TKH İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezinden konuştu. Gidilmeyen mahallelere, sokaklara, köylere gidip halkın ihtiyaçlarını ulaştırdıklarını söyleyen Ali Öztutan, “İlk günlerde insanlarımızı enkazların arkasında bıraktılar. 10. güne geldik, bugün enkazdan kurtulan, yakınlarını kaybetmiş, cenazeleri olan birçok insanın temel ihtiyaçları karşılanmıyor.” dedi. Öztutan, barınma, hijyen ve gıda sorununun devam ettiğine dikkat çekti.
    Dayanışmanın TKH koordinasyon merkezlerinden büyütüleceğini ifade eden Öztutan, halkın da araçlarıyla, evini, deposunu açarak komünistlerin çalışmalarına destek verdiğini belirtti; “Halkımızı enkazların ardında bırakanlardan hesap soracağız!” dedi.
  • Türkiye Komünist Hareketi tarafından başlatılan dayanışma çalışmaları devam ediyor. İstanbul’dan yola çıkan dayanışma kamyonu Hatay İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezi’ne ulaştı. Burada ihtiyaçların planlaması yapılıyor ve halka ulaştırılıyor. Bölgede gıda ve hijyen malzemelerine olan ihtiyaç ise devam ediyor.
  • Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TKH’nin İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette dayanışma çalışmalarının büyütülmesi için atılacak adımlar konuşuldu. TKH’nin sosyal medya hesabından yapı lan açıklamada “Bu büyük yıkımı dayanışma ile aşacağız” ifadeleri kullanıldı.
  • Türkiye Komünist Hareketi ekipleri gelen dayanışma kolilerini mahallelere ve köylere ulaştırmaya devam ediyor. Bugün Hatay Samandağ’da Mızraklı ve Çöğürlü köylerine Defne Çökek Mahallesine ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.
  • Türkiye Komünist Hareketi Hatay Defne’de yardımın ulaşmadığı mahallelere ulaştırırken diğer merkezlerinde de halkla beraber sıcak yemek pişiriyor, halka ulaştırıyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi’i bölge halkının yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor. Dayanışma malzemelerinin toplanması ve bölgeye gönderilmesi için çalışmalar sürüyor. Depremin 9. gününde İstanbul’dan bir kamyon daha yola çıktı.
  • Türkiye Komünist Hareketi, depremin ilk gününden beri ekipleriyle çalışmaya devam ediyor. Bugün de yardımların ulaştırılması için durmaksızın çalışan ekipler gıda ihtiyacının çok büyük olduğunu ve çok hızlı tükendiğini belirtti.
  • TKH’den çağrı: Dayanışmayı güçlendirelim. Hatay’da İskenderun, Samandağ, Serinyol ve Arsuz’un birçok noktasına ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması için Türkiye Komünist Hareketi üyeleriyle beraber çalışmaya devam ediyor.
  • TKH MK Üyesi Ahmet Tarık Yenil, Serinyol Deprem Kriz Merkezi’nden seslendi: Halkımıza bu acıyı, yıkımı, soğuğu reva gören bu sistemden daha güçlüyüz. Dayanışma yaşatır!
  • TKH, Hatay Samandağ Deprem Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalara devam ediyor. Özellikle gıda malzemelerine olan ihtiyacın arttığı, dayanışma malzemeleri arasında gıda malzemelerinin bölgeye büyük katkı sağlayacağı ifade ediliyor.
  • Devlet kurumlarının felç olduğu deprem bölgesinde komünistler, halkla beraber pişiriyor, beraber paylaşıyor. Gelen yardımlarla hazırlanan sıcak yemekler yurttaşlara dağıtılıyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi, Hatay Serinyol Deprem Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Gelen malzemeler merkeze taşınırken diğer yandan yurttaşlara ihtiyaçlar ulaşmaya devam ediyor, dayanışma büyüyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi Hatay İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor. Gelen yardımlar sınıflandırılıyor ve halkla birlikte ihtiyacı bulunan yurttaşlara ulaştırmak için planlama yapılıyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi Hatay Samandağ Deprem Merkezi’nde halkla beraber çalışmalara devam ediyor. Bugün gelen yardımlar merkeze aktarıldı. Bölgedeki ekipler “Yapabileceğimiz çok şey var.” diyerek dayanışmayı büyütmeye çağırıyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi İskenderun Deprem Koordinasyon Merkezi’nden yola çıkan yardımlar ekipler tarafından köylere ulaştırılıyor. Yayınlanan video da dayanışmanın büyüyerek devam etmesi gerektiğini belirtilirken, bugüne kadar gelen destekler için de teşekkür edildi.
  • TKH’nin deprem bölgesinde dayanışması sürüyor. TKH’nin soyal medya hesabından yapılan paylaşımda “TKH Antakya Serinyol Deprem Koordinasyon Merkezi’ndeki hazırlıklarımız halkımızın yardımlarıyla birlikte devam ediyor. Bu merkezden birçok noktaya ihtiyaç malzemeleri ulaştıracağız” ifadeleri kullanıldı.
  • Türkiye Komünist Hareketi (TKH) deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Hatay Samandağ Yardım Merkezi’nden bildiren ekipler, gıda, hijyen malzemeleri, iç çamaşırı ve pil ihtiyacı olduğunu bildiriyor.
  • Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bölgede çalışmalarına devam ediyor. Yurttaşların ihtiyaçlarının karşılanması için dayanışmayı büyüten TKH üye ve dostları bölge halkının da katkılarıyla bugün İskenderun’da çorba dağıtımı yaptı.
  • Türkiye Komünist Hareketi deprem bölgesinde dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Bölgedeki kriz masalarına bir yenisi daha eklenerek Hatay Serinyol Deprem Kriz Masası kuruldu. Bugün Türkiye’nin her yerinden yardım malzemeleri buraya da getirildi ve yurttaşlara ulaştırmak için TKH üye ve dostları çalışmalara başladı.
  • Türkiye Komünist Hareketi (TKH), merkezi organizasyonluğa dikkat çekerek çevre şehirlerden gelen yardımların ana yollarda toplandığı ve orada bırakıldığını, ara sokaklara ve köylere de yardımları ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti. Yakıta ulaşmakta zorluk çekildiği bu sebeple artık yurttaşların arabalarında da kalmakta zorlandığını, marketlerin tedarik zincirlerinin kırıldığını ve salgın hastalıkların baş gösterme ihtimallerinin de altı çizildi. 3 acil ihtiyacın ortaya çıktığı aktarıldı. Bunlar çadır, kuru gıda ve hijyen ürünleri.
  • İlk günden beri bölgede arama kurtarma ve yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye’nin pek çok ilinden gelen dayanışma malzemelerini bölgeye ulaştırmaya devam ediyor. Yardım malzemeleri İskenderun’dan Samandağ Kriz Merkezine ulaştırmak üzere yola çıktı.
  • İlk günden beri deprem bölgelerinde arama ve yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye’nin birçok noktasında kurduğu dayanışma merkezleri ve deprem bölgesindeki ekipleriyle yaraları sarmak ve depremzedelerle dayanışmak için çalışmalarını arttırıyor. TKH İstanbul İl Örgütü, sosyal medya hesabı üzerinden bugün bir ekibinin daha deprem bölgesindeki faaliyetleri güçlendirmek üzere yola çıktığını duyurdu.
  • Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarını ve bölge halkıyla dayanışmayı sürdüren TKH üyeleri, Hatay Samandağ’dan bir video yayınlayarak güncel ihtiyaçları duyurdu. Şu an kıyafet ihtiyacının bulunmadığı ancak gıda ihtiyacının büyük olduğu ve bu sebeple dayanışma içerisinde bulunmak isteyen gönüllülerin öncelikle kuru ya da dayanacak gıdalara yönelmeleri ricasında bulunuldu. Elektrik ve su olmadığı, çalışmalarınsa gece kafa lambaları ile sürdüğü bu sebeple powerbank, kafa lambası, el feneri, pil, jeneratör gibi ihtiyaçların olduğu belirtildi.Aynı zamanda Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ihtiyacı olan yurttaşların Samandağ’da Atatürk Mahallesi’nde bulunan yardım merkezinden ihtiyaç ürünlerine ulaşabileceklerini de ifade etti.
  • TKH İzmir İl Örgütü tarafından toplanan yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. TKH İzmir İl Örgütü’nün twitter hesabından yapılan paylaşımda “Yardımlarımız deprem bölgesine ulaşıyor. Şimdi daha fazla dayanışma zamanı! İzmir’den takviye yardım aracımız ve ekibimiz yola çıktı” ifadeleri kullanıldı.
  • TKH üyeleri Hatay’ın İskenderun ilçesinde halkın dayanışmasıyla çorba dağıtmaya başladı. TKH’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Hava soğuk ama dayanışma içimizi ısıtıyor. Halkın desteğiyle Hatay İskenderun’da kazanımızı kaynatıyor, dayanışmayı büyütüyoruz” ifadeleri kullanıldı.
  • Adıyaman’da herhangi bir yardımın ulaşmadığı Ahmet Hoca köyüne TKH üyeleri ulaşarak temel ihtiyaç malzemelerini teslim etti. TKH üyelerinden yapılan açıklamada ‘Köylerin yalnızlığını dayanışma ile aşacağız’ ifadeleri kullanıldı.
  • Ankara’da toplanan yardım kolileri de bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı. TKH’nin twitter hesabından yapılan paylaşımda “Yardım kolilerimiz yola çıktı, dayanışmamız sürüyor. Dayanışmaya katkı koymak için: Kültür mahallesi, Yüksel caddesi, 34/14 Kızılay, Çankaya/Ankara 0506 474 3540” denildi.
  •  İzmir’den çıkan TIR’ların Hatay’a ulaştığı bildirilirken TKH’nin twitter hesabından yapılan paylaşımda “İzmir’den gelen yardım tırı Hatay’a ulaştı. Ekiplerimiz Hatay’ın farklı noktalarında kurdukları kriz merkezleri üzerinden ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Dayanışmayı büyütelim!” denildi.
  • TKH’nin Samandağ’ da kurduğu kriz merkezine yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Bu merkezden yurttaşlarımızın bulunduğu yerlere destekler nakliye ediliyor.
  • İstanbul’da deprem bölgesine ulaştırmak için toplanan yardımlar yola çıktı.
  • İskenderun Karaağaç mahallesinde destek paketleri yurttaşlara ulaştırıldı.
  • Diyarbakır’da kendileri de depremzede olan üyelerimiz, daha zor durumda olan ve okullarda kalmaya başlayan yurttaşlarımıza ulaşarak temel ihtiyaçlarını malzemelerini ulaştırdılar.

 

https://twitter.com/komunisthareket/status/1623973272680296449