TKH'den, Sağlık Bakanı ve SGK Başkanı'na istifa çağrısı

"Kanser ilacı sahte, AKP iktidarının yerli ve milli duruş dediği şey de sahtedir. Çünkü ülkemizde dışa bağımlı ilaç politikası ve sermayenin çıkarlarını esas olan sağlık politikaları uygulanmaktadır."

TKH'den, Sağlık Bakanı ve SGK Başkanı'na istifa çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) sahte kanser ilacı skandalına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Sağlık Bakanı, SGK Başkanı istifa etmeli, tüm sorumlular yargılanmalıdır. Halkına sahte kanser ilacını reva gören harami düzeni yıkılmalıdır.” denildi. “Haramilerin Saltanatı Halk Sağlığını Tehdit ediyor!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde büyük bir sahte kanser ilacı skandalı yaşanmıştır. Milletvekilinden bürokratına, patronundan aracısına kadar bu düzeni AKP iktidarı yaratmıştır. AKP sağlığa zararlıdır.

Sahte olduğu belgelenmiş ilaçlar, ilacı tedarik eden firmalarla ilgili müfettiş soruşturması yapılmış olmasına rağmen, SGK gerekli araştırmayı yapmadığı için bir buçuk yıl boyunca çeşitli ecza depoları aracılığı ile satılmıştır.

Skandal burada da bitmemiş, SGK’nin bu ilaç için tedarikçi ecza depolarına 26 milyon TL, Türk Eczacıları Birliği’nin ise 508.200 avro ödediği tespit edilmiştir. Kamu büyük zarara uğratılmıştır. Kanser ilacı sahte, AKP iktidarının yerli ve milli duruş dediği şey de sahtedir. Çünkü ülkemizde dışa bağımlı ilaç politikası ve sermayenin çıkarlarını esas olan sağlık politikaları uygulanmaktadır. Devlet kurumlarını zarara uğratarak, raporları sümen altı ederek yandaşlarını nemalandıran AKP iktidarı, harami düzeninin en çıplak örneğini sergilemiştir.

Bu durum kabul edilemez. Sağlık Bakanı, SGK Başkanı istifa etmeli, tüm sorumlular yargılanmalıdır. Halkına sahte kanser ilacını reva gören harami düzeni yıkılmalıdır.

Halkın sağlığı için yeni bir düzen kuracağız. Hem ilaç alanında hem de aşı üretiminde dışa bağımlılığı bitireceğiz; hammadde üretimi, ARGE çalışmaları ve teknolojinin yurttaşlarımızın çıkarına kullanıldığı ulusal ilaç ve aşı sanayii kuracağız, tüm sağlık meslek örgütleri ve üniversiteleri bu sürecin parçası haline getireceğiz.”