TKH'den İstanbul'da coşkulu buluşma

İstanbul milletvekili adaylarının da ilan edildiği etkinlikte, TKH'nin seçim sloganının "Bir başkadır sosyalizm" olarak belirlendiği ifade edildi.

TKH'den İstanbul'da coşkulu buluşma

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul Şişli’de düzenlediği etkinlikle seçim bildirgesini ilan etti. İstanbul milletvekili adaylarının da ilan edildiği etkinlikte, TKH’nin seçim sloganının “Bir başkadır sosyalizm” olarak belirlendiği ifade edildi.

Etkinliğe, çok sayıda partilinin yanı sıra, Şair-Yazar Mustafa Köz, Gazeteci-Yazar Zülal Kalkandelen, TSİP MYK Üyesi Adem Yakar, Yeni Gelen Dergisi Genel Yayın Yönetmeni B. Sadık Albayrak, Devrim Hareketi MKK Üyesi Dursun Doğan, Devrim Hareketi İl Yöneticisi Furkan Benliöz, SOL Parti İL Yöneticisi İlkay Öz, SOL Parti İl Yöneticisi Damla Atalay, TKP PM Üyesi Mehmet Erçetin, TKP Şişli İlçe Yöneticisi Nurhak Şenol, DİP Temsilcisi Duygu Yeşil, DİP Temsilcisi Orhun Eksin, SCP Genel Başkan Yardımcısı Önder Kırmızıtaş, SCP MKK Üyesi Mehmet Can Akyıldız, SCP MKK Üyesi İsmet Arslan ve Emekçilerin Seferberliği İçin Bağımsız Aday Çetin Eren de katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “Ülkeyi ne AKP’ye ne de sağ siyasete teslim edecek, iktidar değişse de değişmese de her türlü krizin emekçilerin başına yıkılmasına karşı gerek Partimiz gerekse de Sosyalist Güç Birliği olarak ülkenin solunu güçlendirecek, bu cepheyi büyüteceğiz.” dedi.

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer ise konuşmasında  “100. Yılında Cumhuriyet bugün yönünü arıyor. Ya kapitalist Türkiye’nin restorasyonu ya da yeni bir Cumhuriyet ikilemi ile karşı karşıyayız! Yönünü arayan bir Cumhuriyet’in bir kez daha kapitalist yoldan ilerlemesine hayır diyeceksek, kapitalist yolun bir karşı-devrime yol açtığını biliyorsak, yeni bir yol açmak durumundayız. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, tam da bu noktada Yeni Bir Cumhuriyet programını örgütlemek üzere kendisini tanımlıyor.” dedi.

Etkinlik yeni üyelere parti rozeti takılmasıyla sona erdi.