TKH'den açıklama: Sol Parti ve TKP üyeleri serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye Komünist Partisi ve SOL Parti üyelerine dönük polis saldırısı ve gözaltılara tepki gösterdi. Açıklamada "Baskı ve hukuksuzlukla bu ülkenin devrimci, ilerici ve yurtseverlerini susturamayacaksınız!" denildi.

TKH'den açıklama: Sol Parti ve TKP üyeleri serbest bırakılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi, dün Osmaniye’de Türkiye Komünist Partisi üyelerine bugün akşam saatlerinde ise İstanbul’da SOL Parti üyelerine yönelik yapılan polis saldırısı ve gözaltı uygulaması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

“Sol Parti ve TKP üyeleri serbest bırakılmalıdır!” başlıklı açıklamada, “Deprem felaketi sonrası “etkin yardım müdahalesi” için depremden etkilenen iller için getirilen OHAL, bugün ülkenin bütününde uygulanmaya konulmuş durumdadır. Her türlü demokratik hakkın kullanılması engellenmekte, gerçeklerin söylenmesi AKP iktidarının polis terörüyle susturulmaya çalışılmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Sosyalist Güç Birliği bileşenlerinden Sol Parti’nin İstanbul’da düzenlediği basın açıklamasına polisin şiddetini ve uygulanan gözaltı terörünü şiddetle protesto ediyoruz.

Aynı şekilde Osmaniye’de depremzedelerle dayanışma çalışması yürüten bir diğer SGB bileşeni Türkiye Komünist Partisi üyelerinin haksız ve hukuksuz bir biçimde, bir siyasal partinin doğrudan çalışmalarını engellemek anlamına da gelen gözaltı uygulamasını kınıyoruz.

Sol Parti ve TKP üyeleri derhal serbest bırakılmalıdır.

Baskı ve polis şiddetiyle, gerçekleri örtemeyeceksiniz. Baskı ve hukuksuzlukla bu ülkenin devrimci, ilerici ve yurtseverlerini susturamayacaksınız!”