TKH'den '8 Mart' açıklaması: Türkiye'yi enkazın altına, emekçileri sokağa atan bu iktidardan kurtulmanın vakti gelmiştir

"Bu sene 8 Mart ülkemizin devrimcilerinin ve ilerici kadınlarının görevlerinin ne kadar yakıcı olduğunu bir kere daha göstermektedir. Memleketi enkaz altında bırakmayacağız!"

TKH'den '8 Mart' açıklaması: Türkiye'yi enkazın altına, emekçileri sokağa atan bu iktidardan kurtulmanın vakti gelmiştir
Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Türkiye’yi enkazın altına, emekçileri sokağa atan bu iktidardan kurtulmanın vakti gelmiştir.” denildi.
“İlerici Kadınlar Memleketi Enkaz Altında Bırakmayacak!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Ülkemizde yaşanan deprem ile birlikte ortaya çıkan tablo sermaye iktidarının emekçi halkımıza yaşattığı felaketten başka bir şey değildir.
Patronlar ve gerici AKP iktidarı el ele vererek ülkeyi cehenneme çevirecek adımlar attılar. Bugün, yıllardır atılan bu adımların, siyaset-ticaret-sömürü düzeninin, tarikatların egemenliğinin, laikliğin ve bilimin ayaklar altına alınmasının, Türkiye’nin sıcak paraya ve dışa bağımlı bir ülkeye dönüşmesinin sonuçlarını yaşamaktayız.
Ancak ne yapacağımızı biliyoruz. Bu sene 8 Mart ülkemizin devrimcilerinin ve ilerici kadınlarının görevlerinin ne kadar yakıcı olduğunu bir kere daha göstermektedir.
Memleketi enkaz altında bırakmayacağız!
Deprem sonrasında tarikatların Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaparak el koymaya çalıştığı çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız!
Depremzede yurttaşlarımızın yaralarını saracağız! Dayanışmayı büyüteceğiz!
‘Kader planı’ diyerek sorumluluklarını örtmeye çalışanların karşısına dikileceğiz. Laikliği kazanacağız!
Ülkemizde tek bir kadın cinayeti ya da iş cinayeti yaşanmayana dek kavgamızı yükseltmeye devam edeceğiz!
Türkiye’yi enkazın altına, emekçileri sokağa atan bu iktidardan kurtulmanın vakti gelmiştir.
Bu düşüncelerle tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.
Partimiz, 8 Mart günü İlerici Kadınlar Derneği’nin başta deprem bölgesinde Hatay olmak üzere İstanbul ve İzmir’de yapılacak eylem etkinliklerde yer alacaktır.
Tüm üye ve dostlarımızı depremzede yurttaşlarımızla dayanışmaya, 8 Mart’ta İKD’nin düzenleyeceği eylem ve etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.”