TKH üyesi emektar komünist Avni Sevinç son yolculuğuna uğurlandı

"Sosyalizm mücadelesini, hayatını adadığın orak çekiçli bayrağımızı daha da yükselteceğiz Avni yoldaş..."

TKH üyesi emektar komünist Avni Sevinç son yolculuğuna uğurlandı

Dün yaşamını yitiren Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Üyesi Avni Sevinç son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, dostları ve TKH üyelerinin katıldığı uğurlamada konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “Avni Sevinç, Marksist Leninist düşünceye olan bağlılığından hiç vazgeçmedi. Sömürüye, eşitsizliklere ve gerici sermaye düzenine karşı mücadelesinden hiç geri adım atmadı. Örgütlü bir birey olarak, Parti’nin fikirlerinin topluma ulaşması hayatının son günlerine kadar canla başla çalıştı. Tembelliğe, ortalamacılığa ve sosyalizm mücadelesinin sulandırılmasına asla prim vermedi…Sosyalizm mücadelesini, hayatını adadığın orak çekiçli bayrağımızı daha da yükselteceğiz Avni yoldaş…” dedi.

SON NEFESİNE KADAR MÜCADELEDE

1936 Trabzon doğumlu, 1960’lı yıllardan itibaren kendisini Türkiye işçi sınıfının iktidar mücadelesine adayan, 1970’li yıllarda dönemin Türkiye İşçi Partisi Trabzon kurucusu ve devamında ise 1976’da tarihsel TKP saflarına katılan Avni Sevinç hayatının son gününe kadar Partimiz TKH saflarında örgütlü mücadeleyi bırakmamış bir komünistti.

Avni Sevinç Türkiye Komünist Hareketi Bakırköy İlçe Örgütü’nün üyesi ve aynı zamanda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Partimizin İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı idi.