TKH üyesi emektar komünist Avni Sevinç hayatını kaybetti

"Türkiye'de devrim ve sosyalizm mücadelesinin ve Partimizin emektarlarından, sosyalizm sevdasından ve mücadelesinden asla vazgeçmeyen, hiçbir zaman Parti çalışmalarından geri adım atmayan Avni yoldaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."

TKH üyesi emektar komünist Avni Sevinç hayatını kaybetti

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Üyesi, İstanbul 3. bölge adayı emektar komünist Avni Sevinç yaşamını yitirdi. 1936 Trabzon doğumlu, 1960’lı yıllardan itibaren kendisini Türkiye işçi sınıfının iktidar mücadelesine adayan, 1970’li yıllarda dönemin Türkiye İşçi Partisi Trabzon kurucusu ve devamında ise 1976’da tarihsel TKP saflarına katılan Avni Sevinç, hayatının son gününe kadar  TKH saflarında örgütlü mücadeleyi bırakmamış bir komünistti.

TKH tarafından yapılan açıklamada “Avni Sevinç, Marksist Leninist düşünceye olan bağlılığından hiç vazgeçmedi. Sömürüye, eşitsizliklere ve gerici sermaye düzenine karşı mücadelesinden hiç geri adım atmadı. Örgütlü bir birey olarak, Parti’nin fikirlerinin topluma ulaşması hayatının son günlerine kadar canla başla çalıştı. Tembelliğe, ortalamacılığa ve sosyalizm mücadelesinin sulandırılmasına asla prim vermedi.” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Partimiz Türkiye Komünist Hareketi’nin üyesi Avni Sevinç yoldaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesinin, dostlarının ve tüm yoldaşlarımızın başı sağolsun.

Geçtiğimiz gün mide kanaması geçiren ve tedavisi yoğun bakımda devam ettirilen Avni ağabeyimiz yapılan müdahalelerin sonuçsuz kalması nedeniyle dün gece aramızdan ayrılmıştır.

Türkiye’de devrim ve sosyalizm mücadelesinin ve Partimizin emektarlarından, sosyalizm sevdasından ve mücadelesinden asla vazgeçmeyen, hiçbir zaman Parti çalışmalarından geri adım atmayan Avni yoldaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

1936 Trabzon doğumlu, 1960’lı yıllardan itibaren kendisini Türkiye işçi sınıfının iktidar mücadelesine adayan, 1970’li yıllarda dönemin Türkiye İşçi Partisi Trabzon kurucusu ve devamında ise 1976’da tarihsel TKP saflarına katılan Avni yoldaşımız hayatının son gününe kadar Partimiz TKH saflarında örgütlü mücadeleyi bırakmamış bir komünistti.

Avni Sevinç, Marksist Leninist düşünceye olan bağlılığından hiç vazgeçmedi. Sömürüye, eşitsizliklere ve gerici sermaye düzenine karşı mücadelesinden hiç geri adım atmadı. Örgütlü bir birey olarak, Parti’nin fikirlerinin topluma ulaşması hayatının son günlerine kadar canla başla çalıştı. Tembelliğe, ortalamacılığa ve sosyalizm mücadelesinin sulandırılmasına asla prim vermedi…

Avni Sevinç yoldaşımız Türkiye Komünist Hareketi Bakırköy İlçe Örgütü’nün üyesi ve aynı zamanda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Partimizin İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı idi.

Bugün Avni yoldaşımız aramızdan ayrılıyor. Ancak mücadelesi ve Partimiz tarihindeki yeri unutulmayacaktır.

Sosyalizm mücadelesini, hayatını adadığın orak çekiçli bayrağımızı daha da yükselteceğiz Avni yoldaş…”