TKH: Tüm yurttaşlarımızı hükümet istifa demeye çağırıyoruz!

"Depremde 45 bine yakın yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce insanımızın yaralanması ve milyonlarca insanımızın evsiz kalmasının 'sorumsuzluğu' olamaz!"

TKH: Tüm yurttaşlarımızı hükümet istifa demeye çağırıyoruz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) iktidarın “Hükümet istifa” diyen yurttaşlara karşı kullandığı tehdit diline ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “45 bin yurttaşımızın yaşamını yitirmesinin sorumsuzluğu olamaz! Hükümetin istifa etmesi, bugün deprem yaralarının sarılması için ilk koşuldur!” denildi. “Tüm yurttaşlarımızı hükümet istifa demeye çağırıyoruz!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Depremde 45 bine yakın yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce insanımızın yaralanması ve milyonlarca insanımızın evsiz kalmasının “sorumsuzluğu” olamaz!

21 yıllık iktidar, bu yaşanan felaketin tek sorumlusudur!

Felakete zemin hazırlamışlardır, önlem almamışlardır, müdahalede geç ve yardımlarda yetersiz kalmışlardır.

AFAD, sınıfta kalmıştır. AFAD, AKP’nin imaj çalışmasından ibaret kalmış, felaket anında görevlerini yerine getirememiştir, getirmemiştir.

Kızılay, sınıfta kalmıştır. Kızılay, bir yardım kuruluşu değil bir ticari kuruluşa dönüştürülmüş, felaket sonrası halkın yanında yer almakta hem geç hem de yetersiz kalmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri devreye sokulmamıştır. Boyutları büyük bir felaket karşısında ordunun siyasi çekişme ya da hesaplar nedeniyle halkın yardımına koşturulmamasının sorumluluğu büyüktür.

45 bin yurttaşımızın yaşamını yitirmesinin sorumsuzluğu olamaz!

Hükümetin istifa etmesi, bugün deprem yaralarının sarılması için ilk koşuldur!”