TKH: Sosyalistler ve devrimciler her zaman halkın yanındadır!

"Baskılarınız, bu ülkenin devrimci ve solcularını yıldırmayacaktır. Bu ülkenin emekçi halkı, kimlerin kendi yanında kimlerin inşaat patronlarının yanında olduğunu iyi bilmektedir."

TKH: Sosyalistler ve devrimciler her zaman halkın yanındadır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) deprem felaketi karşısında dayanışma içerisinde olan sosyalistlere yönelik baskılara tepki gösterdi. Açıklamada, “Partimiz Türkiye Komünist Hareketi ve Sosyalist Güç Birliği bileşenlerinden TKP, Sol Parti ve Devrim Hareketi’nin üyeleri bugün deprem bölgesinde halkın yanında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sürdürmekte ve sürdürecektir.” denildi.

“Sosyalistler ve devrimciler her zaman halkın yanındadır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Deprem felaketine karşı mücadele eden ve deprem bölgesinde yaşayan halkla dayanışma içinde olan ülkenin sosyalistlerine ve devrimcilerine yönelik hukuksuzluk ve gözaltı uygulaması kabul edilemez.

“Bugün dayanışma günü” denilerek dayanışma içinde olanların haksız ve mesnetsiz bir şekilde şekilde gözaltına alınmasını protesto ediyoruz. Sosyalist Güç Birliği bileşenlerinden Türkiye Komünist Partisi’nin dayanışma çalışması yürüten 10 üyesinin Osmaniye’de göz altına alınması, AKP’nin hukuksuz ve baskıcı uygulamalarının fütursuzca deprem bölgesinde bile devam ettirdiğini göstermesi bakımından tam bir halk düşmanlığıdır!

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi ve Sosyalist Güç Birliği bileşenlerinden TKP, Sol Parti ve Devrim Hareketi’nin üyeleri bugün deprem bölgesinde halkın yanında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sürdürmekte ve sürdürecektir.

Baskılarınız, bu ülkenin devrimci ve solcularını yıldırmayacaktır. Bu ülkenin emekçi halkı, kimlerin kendi yanında kimlerin inşaat patronlarının yanında olduğunu iyi bilmektedir.”