TKH: Kimin ABD’ci ve NATO’cu kimlerin yurtsever olduğunu Meclis oylamasında göreceğiz!

"Finlandiya’nın NATO üyeliğine ve NATO’nun genişlemesine onay verilmesi, bölge ülkeleri arasındaki gerilimin daha da artması ve Ukrayna’da süren savaşa benzin dökülmesi anlamına gelecektir."

TKH: Kimin ABD’ci ve NATO’cu kimlerin yurtsever olduğunu Meclis oylamasında göreceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Finlandiya’nın NATO’ya üyelik gündemine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “FETÖ başta olmak üzere gladio örgütlenmesinin komuta merkezi olan NATO’nun genişlemesine onay verilmesi ülkemiz çıkarlarına da aykırıdır. Bugün Rusya’ya yönelen NATO silahları yarın ülkemizi daha fazla tehdit edecektir. Karadeniz’i NATO gölüne çevirmek isteyen ve Karadeniz’de askeri varlığını her geçen gün artıran ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden bu adım TBMM’de onaylanmamalıdır!” denildi.

“NATO’nun genişlemesine hayır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“AKP iktidarı tarafından Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik onay süreci başlatılmış ve Meclis’e gönderilmiştir. AKP lideri Erdoğan, bir kez daha emperyalizm karşısında boyun eğmiştir!

Finlandiya’nın NATO üyeliğine ve NATO’nun genişlemesine onay verilmesi, bölge ülkeleri arasındaki gerilimin daha da artması ve Ukrayna’da süren savaşa benzin dökülmesi anlamına gelecektir.

NATO, bir savaş ve terör örgütüdür. NATO, ABD emperyalizminin jandarmasıdır. NATO savaş örgütünün genişlemesi Avrupa açısından “güven ve istikrar” getirmeyecek tersinden ABD’nin emperyalist planlarının provokasyonlarına zemin oluşturacaktır.

Ukrayna’da yaşanan savaşın ana nedeninin NATO’nun genişlemesi olduğu gerçeği bilinirken Erdoğan tarafından atılan bu adım, komşumuz Rusya’ya karşı ABD emperyalizminin yeni provokasyonlarına kapı aralamaya hizmet edecektir.

FETÖ başta olmak üzere gladio örgütlenmesinin komuta merkezi olan NATO’nun genişlemesine onay verilmesi ülkemiz çıkarlarına da aykırıdır. Bugün Rusya’ya yönelen NATO silahları yarın ülkemizi daha fazla tehdit edecektir. Karadeniz’i NATO gölüne çevirmek isteyen ve Karadeniz’de askeri varlığını her geçen gün artıran ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden bu adım TBMM’de onaylanmamalıdır!

NATO’nun genişlemesine onay verilmesi, ABD’nin emperyalist siyasetine onay vermektir.

Kimin ABD’ci ve NATO’cu kimlerin yurtsever olduğunu Meclis oylamasında göreceğiz!”