TKH: Halkı kendi kaderiyle baş başa bırakan AKP’nin konuşma ehliyeti artık bulunmuyor!

"Devletin bütün kurumları, araçları, olanakları ve finans gücü elinizdeyken yaşanan bu felaketin karşısında halkı kendi kaderiyle baş başa bırakan AKP’nin konuşma ehliyeti artık bulunmuyor!"

TKH: Halkı kendi kaderiyle baş başa bırakan AKP’nin konuşma ehliyeti artık bulunmuyor!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ülkemizin karşı karşıya kaldığı deprem felaketi sonrası AKP’li yetkililerin skandal açıklamalarına ve halk düşmanı uygulamalarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Devletin bütün kurumları, araçları, olanakları ve finans gücü elinizdeyken yaşanan bu felaketin karşısında halkı kendi kaderiyle baş başa bırakan AKP’nin konuşma ehliyeti artık bulunmuyor! Buradan Erdoğan’a tek bir sözümüz var: Yaşanan kader değil, rantçı ve inşaat odaklı ekonomik düzeninizin sebep olduğu bir katliamdır! Bu kadar basit!” denildi. “AKP artık susmalıdır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Manipülasyonu bırakın

Algı operasyonunu bırakın

Halk düşmanlığını bırakın

AKP artık susmalıdır!

Ülkemizde yaşanan felaketin boyutları kelimelerle tarif edilemeyecek düzeyde. Bu boyutta bir felaketle karşı karşıya kalan Türkiye şimdi de AKP’nin engellemeleri ile karşı karşıya!

Yaşanan felakete “kader” denmesini reddediyoruz. Yıllardır bilim adamlarının uyarılarını hiçe sayan, halkın, devletin ve ülkenin kaynaklarını kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşüme harcayan hükümet artık susmalıdır!

21 yıldır iktidar olup, hiçbir sorumluluk üstlenmeyen AKP artık susmalıdır! Halkımız sorumluların kim olduğunu çok iyi biliyor!

Yaptıkları tek şey ölü, yaralı ve bina sayılarının istatistiklerini vermek olan AKP kendini övmeyi artık bırakmalıdır! Gerçekler buz gibi ortadadır!

Dayanışmaya çalışan halkın yardımlarını engelleyerek buradan siyasi rant elde etmeyi düşünmek insanlığa sığmaz! AKP’nin yaptığı halk düşmanlığıdır!

Felaket yaşayan insanların sesi olan sosyal medyayı kısıtlamak iş değildir! Gerçeklerin ortaya çıkması, felakete karşı mücadelede teknolojik bir olanaktır! Bu düpedüz algı ve manipülasyon operasyonudur! AKP siyasi rant peşinde koşmayı bırakmalıdır! Gerçekler neyse odur!

Gerçekleri değil de sabah akşam kendinizi propaganda etmeyi artık bırakın!

AKP artık susmalıdır!

Devletin bütün kurumları, araçları, olanakları ve finans gücü elinizdeyken yaşanan bu felaketin karşısında halkı kendi kaderiyle baş başa bırakan AKP’nin konuşma ehliyeti artık bulunmuyor!

Buradan Erdoğan’a tek bir sözümüz var: Yaşanan kader değil, rantçı ve inşaat odaklı ekonomik düzeninizin sebep olduğu bir katliamdır! Bu kadar basit!

Saraylar yapacağınıza, insanlara ev yapsaydınız!

Halkımıza çağrımızdır: Şu an yapmamız gereken tek şey dayanışmayı büyütmektir. Yalanları, haksızlıkları ve sorumluları ise deftere yazınız!”