TKH Elazığ İl Temsilcisi: Depremzedelere emekçiler sahip çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında Manifesto’ya açıklama yapan TKH Elazığ İl Temsilcisi Erdinç Demir , AKP’lilerin TKH’nin depremzedelere yardım etmesini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

TKH Elazığ İl Temsilcisi: Depremzedelere emekçiler sahip çıktı

Aren Karaelmas

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki depremin üzerinden 9 gün geçti. Türkiye’nin dört bir yanından depremzedelerin yaralarını sarmak adına yardımlar toplanmaya devam ediyor. Ancak gerek AFAD gerek Kızılay’ın yardımları dağıtmadaki koordinasyon eksikliği halen tartışma konusu.

Depremden etkilenen Elazığ bölgesinde bulunan TKH Elazığ İl Temsilcisi Erdinç Demir Manifesto’ya açıklamalarda bulundu. Elazığ ve çevresinin depremden baya etkilendiğini ifade eden … halkın içinden geçilen bu süreçte yalnız bırakıldığını belirtti.

AKP’nin koordinasyon açısından başarısız olduğunu ifade eden TKH Elazığ İl Temsilcisi, düzen muhalefetinin bölgedeki temsilcilerinin de halkı kaderine terk ettiğini belirterek, depremzedelere emekçi halk sahip çıktı dedi.

TKH olarak ellerindeki bütün imkanları seferber ettiklerini ifade eden Erdinç Demir depremin ikinci gününden itibaren Elazığ, Malatya, Adıyaman bölgelerinde devletin dahi ulaşmadığı köylere giderek yardım ulaştırdıklarını söyledi.

AFAD HER 10 ENKAZDAN 1’İNDE ÇALIŞMA YAPTI

AFAD’ın sahada gözle görülür bir eksikliğinin bulunduğunu her 10 enkazdan sadece 1’inde çalışma yaptıklarını söyleyen Demir gerçek anlamda bir kurtarma çalışması yapılmadığını AFAD’ın tabiri caizse binalardan hayatını kaybeden yurttaşların cansız bedenlerini çıkarmaya geldiğini söyledi.

AKP’LİLER BİZİM YARDIM DAĞITMAMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

AFAD ile beraber gelen yardım ekiplerini içerisinde ciddi anlamda tarikat ve cemaat mensubu olduğunu ifade eden Erdinç Demir AKP’li yöneticilerinde TKH’nin depremzede halka yardım etmesini engellemeye çalıştığını söyledi.