TKH: Diyanet, yeni bir ruhban sınıfı yaratmaya girişmiştir

"Diyanet, yeni bir ruhban sınıfı yaratmaya girişmiştir. Diyanet İşleri Başkanı, Şeyhülislamlık ve Katolik Kilisesi’ne özenerek, kendisine kutsallık atfetmeye soyunmuştur!"

TKH: Diyanet, yeni bir ruhban sınıfı yaratmaya girişmiştir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) gerici söylem ve icraatları bitmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Diyanet İşleri Başkanlığı, anayasal bir kurum değil, paralel teokratik bir devletin kurumuna dönüşmüştür, kapatılmalıdır!” denildi. “Anayasa’ya ve Medeni Kanun’a aykırı davranan Diyanet şirazesinden çıkmıştır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, bir Cumhuriyet kurumu olmaktan çıkmıştır. Uzun süredir, Anayasa’nın temel ilkelerine ve yasalara aykırı açıklamalar yapan bu kurum, doğrudan halkın vicdanını yaralayan ve ülkemizin değerlerine karşı bir odak haline dönüşmüştür.

Kimsesiz depremzede çocukların evlatlık edinebilmesine şeri-i referanslara dayandırarak hayır diyen bir devlet kurumu olamaz! Depremzede çocuklarla evlenmeyi “uygun bulan” bir anlayışın halkımızın değerleriyle uzaktan yakından ilgisi yoktur! Halkın “milli ve manevi değerleri”yle tamamen tezatlık içerisindeki Diyanet’in görüşleri IŞİD, El Kaide ya da Taliban zihniyetinden farksızdır!

Diyanet, yeni bir ruhban sınıfı yaratmaya girişmiştir. Diyanet İşleri Başkanı, Şeyhülislamlık ve Katolik Kilisesi’ne özenerek, kendisine kutsallık atfetmeye soyunmuştur!

DİB, özür dileyeceğine gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunurken bir yandan da doğrudan Kuran-ı Kerim’in meal ve tefsirlerini bile yasaklatarak engizisyon kurumu haline dönüşmektedir.

Din istismarcısı ve laiklik düşmanı tarikatlara karşı kurulan Diyanet’in bugün tarikatlar tarafından ele geçirilmesi ve onların hamisi haline gelmesi gerçek bir olgudur!

Diyanet İşleri Başkanlığı, şirazesinden çıkmıştır!

Diyanet İşleri Başkanı ve bütün yetkili şahıslar derhal görevden alınmalıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı, anayasal bir kurum değil, paralel teokratik bir devletin kurumuna dönüşmüştür, kapatılmalıdır!”