TKH: Dayanışmayı örgütlemek ve büyütmek için parti örgütlerimiz iş başındadır

"Partimiz Türkiye Komünist Hareketi başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere parti binalarını dayanışma merkezleri olarak belirlemiştir. Dayanışmayı örgütlemek ve büyütmek için parti örgütlerimiz iş başındadır."

TKH: Dayanışmayı örgütlemek ve büyütmek için parti örgütlerimiz iş başındadır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kahramanmaraş merkezli son depremlere ilişkin bir dayanışma çağrısı yayımladı. Açıklamada Partimiz Türkiye Komünist Hareketi başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere parti binalarını dayanışma merkezleri olarak belirlemiştir. Dayanışmayı örgütlemek ve büyütmek için parti örgütlerimiz iş başındadır.” Çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan son depremler ülkemiz tarihindeki en büyük felaketlerden biri olarak karşımızdadır.

Dün geceden beri yaşanan depremler sonucunda Kahramanmaraş, Pazarcık, Ekinözü, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin ve Hatay’da yıkımların yaşandığı büyük bir insani tablo ortaya çıkmıştır.

Pek çok ilimizi etkileyen depremde çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti. Halkımıza baş sağlığı diliyoruz. Depremde yaralanan, evini kaybeden, enkaz altında kalan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi için devletin bütün olanakları acilen seferber edilmeli, bütün askeri birlikler, sağlık ekipleri, maden işçileri, işçi sendikaları koordineli şekilde harekete geçirilmelidir.

Öte yandan bütün yurttaşlarımızı dayanışmayı büyütmeye, deprem bölgesine kış koşulları da gözetilerek ihtiyaç duyulan malzemelerin temini ve ulaştırılması için seferber olmaya çağırıyoruz.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere parti binalarını dayanışma merkezleri olarak belirlemiştir. Dayanışmayı örgütlemek ve büyütmek için parti örgütlerimiz iş başındadır.

Öncelikli ve acil ihtiyaç duyulan malzemeler:

Çadır, her türlü çadır ekipmanı, kışlık kazak- hırka, battaniye, uyku tulumu, polar, bot, çizme, ilaç, el feneri, çocuk bezi, kadın pedi, çocuk maması, konserve gıda, temizlik ürünü.

İletişim: 0541 515 1920 – iletisim@tkh.org.tr”