TKH: Bağış şovunu bırakın!

"Önce 23 yılda toplanan yaklaşık 88 milyarlık deprem vergilerinin ve imar affıyla sağlanan 25 milyar liranın ne için kullanıldığını açıklayın! AFAD ve Kızılay bütçelerinin nerelere harcandığını kamuoyu ile paylaşın!"

TKH: Bağış şovunu bırakın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH)  ‘Türkiye Tek Yürek’ ortak yayını ile düzenlenen yardım gecesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Sermaye sınıfının göstermelik bağış ve yardım şovuyla felaketle mücadele olmaz! Yapılması gereken net: Zenginden alınsın, canını, evini, her şeyini kaybeden yurttaşlara verilsin! Özel bankaların, holdinglerin ve finans kurumlarının karlarına el konulsun! Şov değil, gerçek çözüm gerek!” denildi.

“Bağış şovunu bırakın!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Biz komünistler dayanışmaya, yardımlaşmaya ve bağış kampanyasına karşı değiliz. Ancak kamu kurumlarının kamunun parasını kamuya bağışlaması olmaz!

Yaşanan felakete neden olanlar ve felaket karşısında sınıfta kalanlar, şimdi de bağış şovuna girişmişlerdir!

Yazık!

TMSF, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Telekom ve hele hele Merkez Bankası zaten kamu kurumu! Kamunun yani halkın parasıyla halka bağış yapılması akıl tutulması değilse, tam bir istismar, siyasi rant ve şovdur!

Devlet yönetmek şirket yönetmek değildir. Bugün devlette devlet ciddiyeti de kalmamıştır!

Önce 23 yılda toplanan yaklaşık 88 milyarlık deprem vergilerinin ve imar affıyla sağlanan 25 milyar liranın ne için kullanıldığını açıklayın! AFAD ve Kızılay bütçelerinin nerelere harcandığını kamuoyu ile paylaşın!

Kaldı ki toplanan yaklaşık 100 milyarın üzerindeki bağışın yüzde 75’i kamu kurumlarından gelmiş! Demek ki zengin sınıfımız elini cebine atmamış!

Sermaye sınıfının göstermelik bağış ve yardım şovuyla felaketle mücadele olmaz!

Yapılması gereken net: Zenginden alınsın, canını, evini, her şeyini kaybeden yurttaşlara verilsin!

Özel bankaların, holdinglerin ve finans kurumlarının karlarına el konulsun!

Şov değil, gerçek çözüm gerek!

Devlet milletin, halkın, emekçinin olduğu zaman bu millet “devlet nerede” demeyecektir!”