Suudi Arabistan'dan Merkez Bankası'na 5 milyar dolarlık mevduat

Suudi Arabistan, Kalkınma Fonu aracılığıyla TCMB'ye 5 milyar dolar mevduat yatırmak üzere anlaşma imzaladı.

Suudi Arabistan'dan Merkez Bankası'na 5 milyar dolarlık mevduat

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na 5 Milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı.

Anlaşmanın, ‘yalnızca Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti ve halkları arasındaki yakın iş birliği ve tarihi bağların kanıtı değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Krallığı’nın Türkiye’nin güçlenme çabalarını destekleme taahhüdünün bir göstergesi’ olduğu belirtildi.
Bu mevduat sayesinde çeşitli sektörlerdeki ekonomik sorunların çözümüne katkı sunulmasının hedeflendiği belirtilerek “Suudi Arabistan Krallığı bu anlaşmayla Türk halkına verdiği güçlü desteği ve Türk ekonomisinin geleceğine duyduğu güveni ifade etmektedir” denildi.
Kasım ayında Suudi Arabistan’ın TCMB’de 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açmak için nihai görüşmelerde olduğu belirtilmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Son dönemde artan ekonomik ve finansal iş birliğimiz kapsamında Suudi Arabistan Kalkınma Fonu tarafından TCMB’ye 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması kararı Suudi Arabistan yönetiminin Türk ekonomisine olan güveninin ve ortak çabalarımızın olumlu bir neticesi olmuştur. Bölge ve Suudi Arabistan ile ekonomik ilişkilerimizi artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.