Süleyman Soylu "Sinan Ateş cinayeti" sorusunu geçiştirdi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından devam eden soruşturmaya ilişkin iddiaların sorulduğu İçişleri Bakanı Soylu, yanıt vermekten kaçındı.

Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Bakanlık faaliyetlerini içeren “2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Sinan Ateş suikatı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında geçtiğini iddia ettiği telefon görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ateş suikastına ilişkin soruşturma kapsamında iki kişinin arandığını kaydeden Soylu, “Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu ile arasında yaşandığını iddia ettiği ve İmamoğlu’nun kendisine “CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?” dediğini öne sürdüğü telefon görüşmesine de değindi. Söz konusu iddiayı yalanlayan İmamoğlu’nu ‘yalan söylemekle’ suçlayan Soylu, İmamoğlu ile arasında 40 arama kaydının olduğunu kaydetti.

Soylu şu ifadeleri kullandı: “Benden CHP Genel Merkezi’ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB’ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var.”