Soylu'nun yardımcısı: Seçim günü dron, gemi ve uçaklarla güvenlik sağlanacak

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim gününe ilişkin ''Güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla helikopter, İHA, uçaklarımız, dronlarımız gibi bütün hava unsurlarımız, gemi ve botlarımız, muharebe araçlarımız da göreve hazır olacaklardır" dedi.

Soylu'nun yardımcısı: Seçim günü dron, gemi ve uçaklarla güvenlik sağlanacak

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Antalya’da bir otelde düzenlenen “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”nda konuştu.

Seçim güvenliğini üç noktada ele aldıklarını bildiren Ersoy, bunların “seçim öncesi kampanya ve propaganda dönemi”, “seçim günü oy verme güvenliği ” ve “seçim günü akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, tutanakların, listelerin, tüm evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun iletilmesi” olduğunu söyledi.

Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, materyal, afiş dağıtmasına izin verilmeyeceğini belirten Ersoy, seçim günü 601 bin 251 personelin görevleri başında olacağını ifade etti.

Tüm birimlerin sahada olacağına söyleyen Ersoy, “Güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla helikopter, İHA, uçaklarımız, dronlarımız gibi bütün hava unsurlarımız, gemi ve botlarımız, muharebe araçlarımız da göreve hazır olacaklardır. Haber merkezlerimiz, jandarma ve emniyet istihbarat birimlerimiz tüm güvenlik kamera sistemlerimize entegre şekilde bu süreçte yer alacaklardır” ifadesini kullandı.