Soylu: Akşener girdiği her yerde güvensizlik oluşturur

Soylu, Akşener'in Altılı Masa için bir tehdit olduğunu öne sürdü. Soylu, "Girdiği her oluşumu dağıtan bir isimden söz ediyoruz. Neyse ki bu onların sorunu" diye konuştu.

Soylu: Akşener girdiği her yerde güvensizlik oluşturur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sabah yazarı Şebnem Bursalı’ya konuştu. Cumhur İttifakı’nın her yönüyle bir değerler ittifakı olduğunu söyleyen Soylu, Altılı Masa’yı menfaat odajklı olmakla suçladı. Soylu, “Altılı Masa, tam da batının istediği gibi, değerleri karmaşıklaşmış, sadece menfaatlere odaklanmış, tarihini, bugünü ve geleceğini umursamaz bir yapıya sahiptir. Cumhur İttifakı hasbidir, Millet İttifakı ise hesabîdir” diye konuştu.

Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğunu öne sürdü. Akşener’i ‘ben merkezli’ olduğunu söyleyen Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Çizdiği siyasi çerçeve içerisinde Akşener’in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikârdır. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır. Vefadan yoksun olduğu da aşikârdır. Siyaseti hakkaniyetle izleyen herkes, bunu açıkça görür. Haliyle Aziz milletimiz de bunları görüyor, biliyor, yaşanmışlıkları var ve bu anlamda doğru bir feraseti var. Geri kalanı 6’lı masanın sorunudur.”