Sosyalistlerden ‘ittifak’ kararı

"Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaktır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmiştir.”

Sosyalistlerden ‘ittifak’ kararı

Türkiye 14 Mayıs’taki seçimlere hazırlanırken, sosyalistlerin cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. Sosyalist Güç Birliği’nin (SGB) bileşenlerinden SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) 14 Mayıs’taki Parlamento seçimlerine  SGB İttifakı çatısında girme kararı aldı. Parti temsilcileri Yüksek Seçim Kurulu’na bugün ittifak protokülünü teslim ederken, üç parti SGB İttifakı çatısı altından kendi isim ve adaylarıyla seçime girecek.

Sosyalist Güç Birliği’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“20 Ağustos 2022 tarihinde ‘Yarınlarımızı sermaye çetelerinin, tarikatların, bir avuç haraminin ve emperyalizmin pençesinden kurtararak emekçilerin laik, demokratik, bağımsız cumhuriyetini kurma’ iradesiyle yola çıkan Sosyalist Güç Birliği, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde seçimlere katılacak olan SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) adaylarını destekleyecektir. Bu partiler seçimlere Sosyalist Güç Birliği İttifakı içinde ancak kendi ad, aday ve programlarıyla katılacaktır. İlgili ittifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir.”