Sosyalist Liseliler'in 34. sayısı çıktı

Parasız, bilimsel bir eğitime olan ihtiyacın katlanarak arttığı bu dönemde Sosyalist Liseliler, yaşanan güncel sorunlardan bahsederek bunlara sessiz kalmıyor; liseli gençliği mücadele saflarına çağırıyor, “Yerin hazır!” diyor.

Sosyalist Liseliler'in 34. sayısı çıktı

Gençliğin, tarikat ve cemaatlerin eline bırakıldığı bu günlerde, tarikat ve cemaatlerin kapatılarak laik ve bilimsel bir eğitimin gerekliliğini savunan Sosyalist Liseliler Dergisi’nin 34. sayısı “Parasız, bilimsel, eşit bir eğitim için ÖRGÜTLEN” başlığıyla çıktı!

Parasız, bilimsel bir eğitime olan ihtiyacın katlanarak arttığı bu dönemde Sosyalist Liseliler, yaşanan güncel sorunlardan bahsederek bunlara sessiz kalmıyor; liseli gençliği mücadele saflarına çağırıyor, “Yerin hazır!” diyor.

Sosyalist Liseliler Dergisi’nin 34. sayısının içeriğinin özeti;

“Memleket” bölümünde, ülkemizdeki tarikat ve cemaatlerin önünü açan unsurlardan bahsederek bu örgütlenmelerin önünün tüm düzen partileri tarafından açıldığı belirtilmiş, bu zehrin panzehrinin sosyalizm olduğu vurgulanmıştır.

“Eğitim” bölümünde, meslek ve anadolu liselerindeki emekçi çocuklarının üniversite sınavına hazırlanırken yaşadığı haksızlıklardan bahsedilerek gençliğe sosyalizm çağrısı yapılmıştır.

“Kızıl Kara” bölümünde, sosyalizmde ve kapitalizmde kadın olmaktan bahsedilerek, kapitalist sistemin cinsiyetçi ve çürümüş yönüne dem vurmuş, sosyalizmin kadın ve tüm insanlığın kurtuluşu olacağı anlatılmıştır.

“Kültür Sanat” bölümünde, AKP iktidarının gerici ve yobaz yanının sanattan ve sanatçıdan korkarak, yasak üstüne yasak getirmesinden bahsedilmiş. Sanatçılar üstünde kurduğu bu baskıların neye sebebiyet verdiği anlatılmıştır .

“Anlatıyoruz” bölümünde, “Tarih nedir?” sorusuyla başlayarak burjuva tarih ekollerinden, okullarımızda bize anlatılan tarihin bilimsellikten uzak, kuru siyasi tarih anlatısı olarak sadece milliyetçilerin ve muhafazakarların bir propaganda aracı haline gelmiş olduğundan, Marksist tarihten, toplumsal gelişmelerin tarihinden; ilkel toplumdan, kapitalist topluma kadar olan tarihi gelişimi anlatılmıştır.

“Tarihi İzler” bölümde, ülkemizin önemli yazar ve aydınlarından birisi olan Aziz Nesin’in yaşamı anlatılarak, 1993’te Sivas Madımak katliamında gericilerin hedefi olmasına rağmen sözlerinden ve duruşundan ödün vermeden devam edişinden bahsedilmiştir.

“Sizden Gelenler” bölümünde, kapitalizmin daha fazla kazanç ve itaat için çeşitlendirdiği ve özendirdiği uyuşturucu maddeler ve her türlü bağımlılığın şu anki nesnelliği ele alınmıştır.

“Liseli gençlik Anketine Çağrı” bölümünde, AKP iktidarının 20 yıldır gençliğe dayattıkları, liseli gençliğin gündelik hayatta yaşadığı sorunlardan bahsedilerek Sosyalist Liseliler’in bu sorunların istatistiksel olarak belirlenmesi için yaptığı anketten bahsedilmiş, liseli gençliğe bu ankete katılım göstermesi için çağrı yapılmıştır.

Arka kapakta ise sınıfımızın ve kavgamızın şairi Nazım Hikmet’in “Seni Düşünüyorum” adlı şiiri bulunmaktadır.

Dergiye ulaşmak için Sosyalist Liseliler’in sosyal medya hesaplarına mesaj atabilir veya 05334245334 no’lu telefondan iletişime geçebilirsiniz.