Sosyalist Cumhuriyet'in 264. sayısı çıktı: Şeriatçı anayasa değişikliği teklifine hayır!

CHP’nin ön açtığı ve AKP tarafından gündeme getirilen anayasa değişikliği teklifinin doğrudan laikliğin tasfiye girişimi olduğunu vurgulayan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin yeni sayısı okurlarıyla buluştu.

Sosyalist Cumhuriyet'in 264. sayısı çıktı: Şeriatçı anayasa değişikliği teklifine hayır!

Haftalık siyasi gazete Sosyalist Cumhuriyet’in 264. sayısı “AKP, MHP ve BBP’nin Anayasa Değişiklik Teklifi Laikliği Tasfiye Girişimidir! Şeriatçı Anayasa Değişikliği Teklifine Hayır!” manşetiyle çıktı.

CHP’nin ön açtığı ve AKP tarafından gündeme getirilen anayasa değişikliği teklifinin doğrudan laikliğin tasfiye girişimi olduğunu vurgulayan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin yeni sayısı okurlarıyla buluştu. Pusula sayfalarında da anayasa teklifi “Düzen Siyasetinde Anayasa Gündemi” başlığı ile işleniyor.

Pusula sayfalarında Evrim Şenöz tarafından kaleme alınan “Altılı Masanın Anayasasında İşçinin, Emekçinin Adı Yok”, Selin Aksoy tarafından kaleme alınan “Altılı Masanın Anayasa Teklifinde Laiklik Yok!”, Berkay Çelen imzasını taşıyan “Halkın Devlet Yönetimine Katılımı Üzerine” ve Sema Aydın imzalı “AKP’nin Anayasa Teklifi ve Yeniden Türban Siyaseti” başlıklı yazılara yer veriliyor.

2022’nin önemli olaylarına da sayfalarında yer veren gazetenin başyazısı “Cumhuriyet’i Yeni Bir Yüzyıla Taşımak Üzerine” başlığını taşıyor.