Sinan Ateş'in adının verilmesi 'bekleme'ye alındı: Ya hain ya da FETÖ'cü çıkarsa?

Silahlı saldırıda öldürülen Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in Manisa’da bir sokağa isminin verilmek istenmesine dair ilginç bir karar çıktı.

Sinan Ateş'in adının verilmesi 'bekleme'ye alındı: Ya hain ya da FETÖ'cü çıkarsa?

Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Manisa’da bir sokağa adının verilmesi talebi karşısında AKP’lilerin ilginç tavrı dikkat çekti.

Demirci Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi Nurullah Ertaş, ilgili gündem maddesiyle ilgili meclise yaptığı konuşmada Sinan Ateş’le ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Bu aşamada bunu yapmayalım. Ya bu kişi hain veya FETÖ’cü çıkarsa ne olacak? Soruşturmanın sonucu bekleyelim. Bir şeyler çıkarsa zor durumda kalırız” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan‘ın haberine göre mecliste ayrıca AKP’li Belediye Başkanı Selami ise ilgili gündem maddesiyle alakalı olarak, “Bekleyelim sorun çıkmasın. Konya’da geçmiş yıllarda bir camiye zamanında bir kişinin ismi verilmiş. Daha sonra bu isim çok farklı çıkmış. Bu nedenle yapılan soruşturmanın sonucunu bekleyelim” şeklinde konuşarak Sinan Ateş’in ismini bir sokağa verilmesi konunda çekimser bir tavır sergiledi.

Yaşanan diyalogların ardından İYİ Parti’li meclis üyelerinin imzasıyla gündeme alınan Sinan Ateş’in isminin sokak veya caddeye verilmesiyle ilgili madde AKP’li meclis üyesi Ertaş’ın çıkışından sonra 8 AKP, 3 MHP ve 4 İYİ Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla soruşturma sonuçlanana kadar bekletilmek üzere imar komisyonuna sevk edildi.