Sağ siyasette sıradan bir 'tartışma': Çocuk istismarıyla benzetme yaptı!

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisi için "Said-i Nursi talebesi" diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a cevap verirken "Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile iftiralar atıyorsun" dedi.

Sağ siyasette sıradan bir 'tartışma': Çocuk istismarıyla benzetme yaptı!

Düzen siyasetinin “farklı kanatlar”daki partileri birbirleriyle çekişmeye devam ediyor. Bu sırada sürdürülen polemiklerde ise kimi parti liderleri, kamuoyu önünde insanlık dışı sözler etmekten geri duymuyor. İşte Türkiye sağının “efsane”leri Adnan Menderes ve Süleyman Demirel’in çizgisini devam ettirme iddiasındaki Demokrat Parti’nin lideri Gültekin Uysal ile sığınmacı düşmanı siyasetiyle bilinen MHP “küskün”ü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kavgası da bu durumun yeni bir örneğini oluşturdu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisi için “Said-i Nursi talebesi” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a cevap verirken “istismara uğramış çocuk” benzetmesi yapmaktan çekinmedi.

Uysal, Özdağ’a sosyal medya üzerinden cevap verirken “Çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan istesen de silemeyeceğin ‘bir darbecinin çocuğu olma’ travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; Şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim!” diye seslendi.

Özdağ, bugün yaptığı konuşmada altılı masanın mutabakat metnini eleştirirken “Açıklanan metinde cemaat ve tarikat sözünü geçiremediler. Sebebi Saidi Nursi’nin talebesi olan Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal olabilir mi? Ya da FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatlar’ına katılan diğer ortaklar Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan olabilir mi? Soruyorum, FETÖ’yü devletten neden tavsiye edeceğiz diye yazamadınız? Açıkça ifade edeyim ki 6 Lı masa 2002 AKP ruhudur” demişti.