Rusya, Kahramanmaraş'ta sahra hastanesi kurdu

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı gündüz saatlerinde gönderilen arama kurtarma ekiplerine ek olarak akşam saatlerinde yeni ekiplerin yola çıktığını açıkladı

Rusya, Kahramanmaraş'ta sahra hastanesi kurdu

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremle sarsıldı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay’da büyük yıkım yarattı. Öğleden sonra yine Maraş merkezli meydana gelen 7.6’lık ikinci büyük deprem, yıkımın boyutlarını artırdı.

Depremlerin ardından Rusya’dan Türkiye’ye destek ekipleri gönderilmeye devam ediyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı gündüz saatlerinde gönderilen arama kurtarma ekiplerine ek olarak akşam saatlerinde yeni ekiplerin yola çıktığını açıkladı. Bakanlık ayrıca deprem bölgelerine kurulması için sahra hastanesi gönderiminin de gerçekleştirildiğini duyurarak, “Depremzedelere doğrudan afet bölgesinde yardım sağlamak amacıyla Türkiye’ye hava yoluyla taşınabilen bir sahra hastanesi gönderildi. Hastanede çalışan 40’tan fazla uzman nitelikli tıbbi yardım sağlayacak” denildi.