RTÜK'ten Flash Haber ve HaberTürk’e ceza

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Flash Haber’e ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın açıklamalarını gerekçe göstererek oy çokluğuyla yüzde 3 para ve 3 kez program durdurma; HaberTürk’e ise Fatih Altaylı’nın ‘depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği’ açıklamaları nedeniyle yüzde 3 para cezası verildiğini açıkladı.

RTÜK'ten Flash Haber ve HaberTürk’e ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash Haber’e yüzde 3 para ve 3 kez program durdurma; HaberTürk’e de yüzde 3 para cezası verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kanallara yönelik para cezası ve yayın durdurma cezalarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Taşçı, Flash Haber ve HaberTürk’e verilen cezalara “Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu” sözleri ile tepki gösterdi.

Taşçı, paylaşımında şunlara yer verdi:

“İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın depremdeki sorumluluklarından “takdiri ilahi” diyerek kaçan yöneticilere ve Diyanet Başkanlığının gerçek kimliğinden saptığına yönelik eleştirileri nedeniyle Flash Haber’e yüzde 3 para ile 3 kez de program durdurma cezası verildi. Karar oyçokluğuyla alındı.

RTÜK Fatih Altaylı’nın depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği açıklamaları nedeniyle de Habertük’e yüzde 3 idari para cezası kararı aldı. Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu.”