Pfizer yöneticisi aşı karşıtı paylaşımlar için baskı yapmış

Elon Musk, "Twitter Dosyaları" ismiyle sürdürdüğü ifşaatın 12.'sini, Kovid-19 aşılarıyla ilgili eleştirel görüşler paylaşan gazeteci Alex Berenson aracılığıyla yaparken, gazetecinin tweet'ini, "Bazı komplo teorileri aslında doğrudur" diyerek paylaştı.

Pfizer yöneticisi aşı karşıtı paylaşımlar için baskı yapmış

SpaceX ve Twitter’ın sahibi Elon Musk, Kovid-19 aşısı üreticisi Pfizer’ın yönetim kurulu üyesi Dr. Scott Gottlieb’in mRNA aşıları aleyhindeki paylaşımlar konusunda Twitter yöneticilerine yaptığı baskıyı ifşa etti.

Musk, “Twitter Dosyaları” ismiyle sürdürdüğü ifşaatın 12.’sini, Kovid-19 aşılarıyla ilgili eleştirel görüşler paylaşan gazeteci Alex Berenson aracılığıyla yaparken, gazetecinin tweet’ini, “Bazı komplo teorileri aslında doğrudur” diyerek paylaştı.

Berenson, Gottlieb tarafından Twitter yöneticisi Todd O’Boyle’a, Trump yönetimi yetkilisi Dr. Brett Giroir’in Twitter’daki, “Artık Kovid-19 doğal bağışıklığının aşı bağışıklığından üstün olduğu açık. Bir kişi önceden enfeksiyon geçirmişse artık aşı kanıtı için bilimsel bir gerekçe yoktur.” ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Ağustos 2021 tarihli e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı.

Ekran fotoğrafında, Gottlieb’in O’Boyle’a “Bu, yıpratıcı türden bir şey. İsrail’de emsal değerlendirmesinden geçmemiş tek bir retrospektif çalışmadan kapsamlı bir sonuç çıkarıyor. Ancak bu tweet viral olacak ve haber içeriklerini yönlendirecek” diye yazdığı, devamında ise Twitter’ın, Giroir’in twitini “yanıltıcı” diye etiketleyerek bir uyarı notuyla beğenme ve paylaşıma kapattığı görüldü.

Gazetecinin ifşaatları Musk’ın paylaşımından sonra 9 saat içinde 16,7 milyon görüntülenmeye ulaşırken, Berenson, “Twitter, dünyada gazetecilik için en önemli platformdur. Bu yüzden hükümetler ve şirketler onu sansürlemek için bu kadar gözünü karartmış durumda” diye yazdı.