Pervin Buldan'dan 'seçimle birlikte operasyon' iddiası

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim kararıyla birlikte Suriye'ye yönelik yeni bir operasyonun hazırlığının yapıldığını öne sürdü.

Pervin Buldan'dan 'seçimle birlikte operasyon' iddiası

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “HDP’yi kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması” başvurusunu reddettiğini anımsatan Buldan, “AYM’nin bu kararı sarayın baskısı altında aldığını çok iyi biliyoruz. AKP-MHP kumpas ittifakı, AYM eliyle seçim sürecine siyasi müdahalede bulunma hazırlığı içerisinde” ifadelerini kullandı.

AKP-MHP ittifakının seçim kampanyasının birinci ayağının “siyasi kumpaslar”, diğer ayağının ise “savaş politikaları” olduğunu söyleyen Buldan, “Mart başlarında seçim kararı kesinleştikten sonra Suriye’ye yönelik yeni bir operasyon başlatma hazırlığı yaptıkları artık bir sır değildir. Çünkü seçim meydanlarında halka verebilecekleri bir vaatleri yok” değerlendirmesini yaptı.

“ERDOĞAN 3’ÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZSIN”

Pervin Buldan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığıyla ilgili yapılan tartışmalara ilişkin de şöyle dedi:

“Bugünkü Erdoğan, 2018 öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstünü bir kalemle çizdi. Kendi cumhurbaşkanlığını kendisi tanımıyorsa, halk sizi hiç tanımaz. Ben de diyorum ki, sıfırlamak için kendinizi bu kadar yormanıza gerek yok. Halk zaten sizi sandıklarda sıfırlayacak. Anayasayı sağa sola bükerek aday olacağınıza, gelin bu işten vazgeçin. Çünkü sandıklarda halkın iradesini asla bükemeyeceksiniz. Cumhurbaşkanı olamayacaksınız. Halk size sandıkta izin vermeyecek. Hukuku hiçe sayan, her türlü keyfiliği siyaset haline getiren, halkın kaynaklarıyla kendilerine imparatorluk yaratmak isteyen bu iktidara karşı dur demek tarihi bir sorumluluktur.”