Perinçek, Erdoğan tarafından reddedildiğini açıkladı: ABD’yle uzlaşmayı tercih ettiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ilettiği Cumhur İttifakı'na katılma taleplerinin reddedildiğini açıkladı. Perinçek, "Cumhur İttifakı Vatan Partisi'ni değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile uzlaşma yolunu ve HÜDA-PAR'ı tercih etti" dedi.

Perinçek, Erdoğan tarafından reddedildiğini açıkladı: ABD’yle uzlaşmayı tercih ettiler

Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplayamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Cumhur İttifakı’na katılma talebinin de reddedildiğini açıkladı.

Taksim’de bir otelde yapılan Merkez Karar Kurulu Toplantısı öncesi basın açıklamasında bulunan Perinçek, partisinin ittifakta yer alması için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşme yaptığını belirterek şunları söyledi:

 “Türkiye’mizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Mecliste görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis’te yer almamız ve hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a, Vatan Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda bulunma talebini arz ettim. Kendileri sağ olsunlar beni dinlediler ve Sayın Bahçeli ile görüşerek bana yanıt vereceklerini belirttiler. İki gün sonra da bana birlikte seçime girmeyeceğimizi, Cumhur İttifakı’na girme talebimizi reddettiklerini bildirdiler.”

Perinçek, ret yanıtını “Cumhur İttifakı Vatan Partisi’ni değil, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile uzlaşma yolunu ve HÜDA-PAR’ı tercih etti. Vatan Partisi’ne karşı bu tutum, bir yolun seçilmesi,  bir tercih. O yolu bir kez daha vurguluyorum; ABD’ye boyun eğmek, ABD’nin Türkiye’ye dayattığı çıkmazlar içinde çırpınmak” diyerek yorumladı.