Ataol Behramoğlu: Bizim sesimizi kısamazlar

"Bizim sesimizi kısamazlar. Biz ülkemiz için, yurdumuz için, demokrasi için, halkımız için barış ve güzellik için konuşmaya devam edeceğiz."

Ataol Behramoğlu: Bizim sesimizi kısamazlar

Şair Ataol Behramoğlu, yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle iktidara yakın medya organlarının ve gerici çevrelerin hedefi oldu.

Ataol Behramoğlu, Twitter hesabından Fransa Kralı 14. Louis’in “devlet benim” sözünü ve daha sonra kralın akıbetini hatırlatan bir ileti paylaştı. Behramoğlu, iletisinin devamında iki ileti daha paylaşarak Mussolini ve Hitler’den örnek verdi. Bunun üzerine Behramoğlu’na karşı Sabah, Akşam, A Haber, Takvim gibi iktidara yakın medya organları ile sosyal medyadaki AKP’ye yakın hesaplarca “tutuklama” çağrıları yapıldı.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Behramoğlu, “Bu gibi saldırılara yanıt vermeye değmez. Çünkü göz göre göre bir gerçeği saptırmaktalar ve işlerine geldiği gibi yorumlamaya çalışarak bulanık suda balık avlamak istiyorlar” dedi. Daha önce de benzer şekilde hedef olduğunu belirten Behramoğlu, “Bugün Türkiye’de ağzınızdan bir laf çıktığı zaman başınız belaya giriyor. Ahmet Ercan gibi değerli bir bilim insanını çocuklarla ilgili bir kaygısını dile getirdiği için gözaltına alıyorlar. Ülkede bir dikta havası estiriliyor. Benim sözüm tek bir kişi ya da kişilere değil genele söylenmiş bir laftı. Ben ne diye birilerini tehdit edeyim? Benim ordum ya da silahım mı var? Dolayısıyla bunu demagoji haline dönüştürerek göz korkutmak istiyorlar. Ancak bizim sesimizi kısamazlar. Biz ülkemiz için, yurdumuz için, demokrasi için, halkımız için barış ve güzellik için konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Behramoğlu, hedef olmasına yol açan ilgili tweet’lerini sildikten sonra yeni bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Gelen alçakça sövgüleri görünce tweetimi tekrar ediyorum: Bir gün “devlet benim“ diyen bir devlet başkanının (16.Louis) başı kesilmişti. Hiç bir devlet başkanı devletten büyük değildir. Haydi buyurun küfürbaz, ahlâksız, ihbarcı trol sürüsü.”