Özgür Özel, Süleyman Soylu dosyasını açıkladı: 8 bin trolü var

Süleyman Soylu'nun 8 bin kişilik bir trol ordusunun olduğunu belirten Özel, Emin Şen'in Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptığını aktardı.

Özgür Özel, Süleyman Soylu dosyasını açıkladı: 8 bin trolü var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dosyasını açıkladı.

Özgür Özel’in açıkladığı dosyanın kritik ismi Emin Şen… Şen, 4 Ekim 2016’dan itibaren Süleyman Soylu’nun danışmanı. Özel, Emin Şen’i, Süleyman Soylu’nun il il dolaşıp trollük dersi verdirdiği kişi olarak tanımlıyor.

Özel’in aktarıdığına göre Emin Şen’in sahibi ve yönetici olduğu ‘SM360 Ajans’ ve ortağı olduğu ‘Native Teknoloji’ isimli şirket bulunuyor. Özel, Devlet Memurları Kanunu’nun bakan müşavirlerini şirket sahipliği ve şirket yöneticiliği görevinden men ettiğini, dolayısıyla bakan müşavirinin şirket sahibi olmasının suç olduğu belirtti.

Buna göre, Şen’in sahibi olduğu SM360 Ajans’ın eski ortakları arasında Neslihan Er Oğur ve Mücteba Kılıç bulunuyor. Mevcut çalışanlar arasında ise Emin Şen’in kardeşi Ömer Enis Şen var.

Özel, eski ortaklardan Mücteba Kılıç için Gülen yapılanmasının lideri Fetullah Gülen’in alnından öptüğü kişi olarak bahsetti. Özel, “Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, eski ortaklarının genç siviller olduğunu, 2010 referandumunu yönetenler olduğunu, ortakların gittiğini, kendisinin kaldığını gördük” ifadelerini kullandı.

Emin Şen’in ortağı olduğu bir diğer şirket ise Native Teknoloji… Şirketin ortakları arasında Erkan Gül ve Burak Gül isimleri bulunuyor.

SMA360’ın bakanlık ve kamu kurularından aldığı ihaleyi açıklayan Özel, şunları söyledi: “Bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. TÜBİTAK, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Uluslararası Göç Filmleri Yarışması, Erdoğan Gönüllüleri, oğlanın ETNA spor vakfı, damadın Teknofest’i, Soylu’nun kendisi, Fatma Şahin, Soylu zamanında işlerini yaptığı Çalışma Bakanlığı, Soylu zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma…”

“Bu şirket ya da ortak olduğu Native kamuyla iş yapmış mıdır diye bakalım. 418 bin dolarcık! İçişleri Bakanlığı AKP’li belediyelere bu konuda hizmet alın diye, 418 bin doları alıp geçiyorlar” diyen Özel, “Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL’lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Buna İçişleri’nin kendisinin bakanlığın özel durumunda dolayı doğrudan hizmet satın alımıyla ilgili kolaylaştırıcı yönetmeliğini de eklediğinizde 2020-21-22 yılında inanılmaz ve denetimsiz para akışı olduğunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Ebabil Harekatı Telegram kanalı hakkında da bilgi veren Özel, “Eminimsi’nin (Emin Şen’in sosyal medya hesabının kullanıcı adı) yönettiği kanallar bunlar. Ebabil Hareketi, Derin Kuvvetler, İBB Kandil kadrosu hesaplarının yönetildiği gizli kanal ve orada hazırlanan içeriklerin 8 bin sosyal medya trole servis edilen bilgiler” dedi.

“Ebabil kuşları, Süleyman Soylu’nun trol ordusudur” diyen Özel, “Ama maaşını kendisi değil İçişleri Bakanlığı, eski dönemde Çalışma Bakanlığı, bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye yapmaktadır” ifadelerini kullandı.