Müjdat Gezen sahnelere veda etti

Sahnelere veda ettiğini açıklayan Gezen konuşmasında, “Bu zor bir meslek, çileli bir meslek. Çilesini de çektik, sefasını da sürdük. Şimdi artık dinlenme zamanı” dedi.

Müjdat Gezen sahnelere veda etti

Müjdat Gezen’in 70. Sanat Yılı töreni, İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Programın sunuculuğunu Gezen’in eski öğrencilerinden İlker Ayrık üstlendi. Etkinlik Gökmen Ulu’nun yönetmenliğini yaptığı, Gezen’in hayatını konu alan belgeselle başladı.

Kızı Elif Gezen’in çağrısıyla Müjdat Gezen alkışlarla sahneye geldi. Müjdat Gezen jübile konuşmasını yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Hani bir kaydırak vardır ya çocuk parklarında, küçük çocuklar o merdivenleri dakikalarca çıkar, sonra o kaydıraktan bir iner, bir iki saniyede biter. Ben o kaydırağın tam başındaki adamım şimdi. Oradan inişe böyle hızla geçiyorsun. Yoruldum, dinleneyim. Öğrencilerimle oyun koyarım sahneye, onlar oynarlar. Ben seyrederim, yazarım, onlar oynarlar ama, artık sahneye çıkacak gibi hissetmiyorum kendimi. Bu gece kızımla beraber en son oynadığımız oyun, baba-kızdan bir bölüm oynuyoruz. Sonra hadi bana eyvallah. Bu zor bir meslek, çileli bir meslek. Çilesini de çektik, sefasını da sürdük. Şimdi artık dinlenme zamanı.”