MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama

Ankara'da bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama oldu.

MKE roket ve patlayıcı fabrikasında patlama

Ankara’da Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi’nin (MKE) roket ve patlayıcı fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle 5 işçi hayatını kaybetti.

Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren fabrikanın üretim hane bölümünde 08.45 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamada, ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

MSB: ADLİ VE İDARİ SORUŞLTURMA BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

ANKARA VALİSİ: KİMYASAL TEPKİME KAYNAKLI

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamaya ilişkin, “5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Yaralı yok. Çalışanların tamamına ulaşıldı. Patlama kimyasal tepkimeden kaynaklandı. Cumhuriyet savcıları detaylı inceliyor” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, “Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun” ifadelerine yer verildi.