Mithat Sancar'dan 'aday' ve 'PKK' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin 'aday' politikasına ilişkin "'Gelin seçimlerden önce görüşelim' derlerse hayır demeyiz, mutabakata varırsak bir formül ya da formüller bulunur" dedi. Sancar ayrıca "Bizim PKK ile hiçbir ilişkimiz yok. Biz demokratik siyaset yapıyoruz" açıklaması yaptı.

Mithat Sancar'dan 'aday' ve 'PKK' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Habertürk’te Fatih Altaylı ile ‘Teke Tek’ programına konuk oldu.

Sancar, partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“İktidarı değiştirmek için elimizden geleni yaparız. Bu konu 6’lı Masa’ya kayıtsız şartsız şekilde destek vermek anlamına gelmez. Bunun yollarını hakikatler üzerinden, hakiki politikalarla açmak için uğraşıyoruz. Açık müzakere, doğrudan diyalog ve uygun formüller bulmak. Biz adayımızı çıkaracağız, onlar da adayını çıkaracak. ‘Gelin seçimlerden önce görüşelim’ derlerse hayır demeyiz, mutabakata varırsak bir formül ya da formüller bulunur. Bu HDP zaten adayını çekecek, manevra yapacak diye anlaşılmasın. Hakikatler üzerinden hakiki politika yapmaya çalışıyoruz.”

Sancar, adayın kim olacağı konusunda ise şöyle dedi:

“Elbette Selahattin Demirtaş da adaylar arasında, havuzda ismi geçecek arkadaşlarımızdan. Bu mekanizmalardan kendisi çıkarsa buna kimsenin itirazı olur mu? Hayır. Zaten şu anda partinin işleyişi ve politikalarıyla bütünleşmiş, canhıraş bir çalışma yürütüyor. İçeriden sürekli parti politikalarına destek veren bir tutum takınıyor. Çok amiyane tabir kullanan biri değilim ama buradan kimseye ekmek çıkmaz diyorum.”

“PKK İLE HERHANGİ BİR BAĞIMIZ YOK”

Programda ayrıca “Bizim PKK ile hiçbir ilişkimiz yok. Biz demokratik siyaset yapıyoruz. Askeri vesayet diye bir şey yok” diyen Sancar, sözlerinin devamında “Bizim parti meclisimiz 100 kişiden oluşuyor, her toplantımız 8 saat sürüyor. Burada yapılan tartışmalarla üretiliyor politikalar. Aslında bunun karşılığı kalmadı. İktidar istediği zaman kullanıyor, istemediği zaman askıya alıyor. HDP gerçekten barış için güvence olan bir partidir. Bu kadar açık söyleyeyim, bizim PKK ile herhangi bir bağımız yok, bu kadar açık” diye konuştu.