Miçotakis: Türkiye ile olası bir çatışmadan endişe duymuyorum

Miçotakis "Türkiye ile olası bir çatışmadan endişe duymuyorum. Fakat son birkaç yılda Türk dış politikasının daha revizyonist ve daha agresif hale gelmesinden endişe duyuyorum ki bunun, Ukrayna'da uluslararası hukukun bariz bir şekilde ihlaliyle uğraştığımız bir zamanda uygunsuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Miçotakis: Türkiye ile olası bir çatışmadan endişe duymuyorum

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin Rusya’ya yaptırım uygulamamak ve İsveç ile Finlandiya’nın askeri ittifaka katılımını onaylamayı reddetmekle NATO’ya zarar verdiğini iddia etti.

Japonya’nın başkenti Tokyo’ya yaptığı resmi ziyarette Nikkei gazetesine röportaj veren Miçotakis, Ukrayna ihtilafında Türkiye’nin NATO üyesi olarak adım atması gerektiğini savundu.

Miçotakis, bu konuda Türkiye’nin taraf olmaktan kaçındığını ve Rusya ile ilişkilerine devam ettiğini kaydederek “Türkiye’nin NATO içindeki konumu çok sayıda NATO üyesini hüsrana uğrattı” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Moskova ile iktisadi alandaki özel ilişkisinden büyük fayda sağladığını öne süren Miçotakis, NATO üyesi bir ülkenin böyle bir politika izleyemeyeceğini iddia etti.

Miçotakis, “Aynı zamanda bir değerler ittifakı olan bir ittifaka aitseniz, tarafsız kalamazsınız” diye konuştu.

Miçotakis, ayrıca “Türkiye ile olası bir çatışmadan endişe duymuyorum. Fakat son birkaç yılda Türk dış politikasının daha revizyonist ve daha agresif hale gelmesinden endişe duyuyorum ki bunun, Ukrayna’da uluslararası hukukun bariz bir şekilde ihlaliyle uğraştığımız bir zamanda uygunsuz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Miçotakis, “Şahit olduklarımızın çoğu Türkiye’nin seçim öncesi gündemiyle ilgili, ancak tüm bu daimi savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe duyuyorum” yorumunu yaptı.