Miçotakis: Bu savaş çığırtkanlığı Türk kamuoyunu zehirleyebilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklere değinirken "Türkiye tarafında görüp duyduklarınızın pek çoğu seçim öncesi söylemi" dedi.

Miçotakis: Bu savaş çığırtkanlığı Türk kamuoyunu zehirleyebilir

Ukrayna’ya Alman yapımı Leopard 2 tanklarının sevkiyatıyla ilgili tartışmalar sürerken Yunanistan, Türkiye’yi gerekçe göstererek Ukrayna’ya söz konusu tankları vermeyeceklerini söyledi.

DW Türkçe‘deki habere göre Japonya ziyareti sırasında medya kuruluşu Nikkei Asia’ya bir mülakat veren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Ukrayna’ya zırhlı araçlar gibi önemli askeri destek sağlıyoruz ama Leopard 2’leri vermeyeceğiz. Çok basit bir nedenden dolayı. Çünkü onlar bizim kendi savunma stratejimiz için son derece gerekli. Şimdiye kadar hep söyledik: Ukrayna’ya destek olmak istiyoruz ama kendi savunmamız pahasına değil” diye konuştu.

Habere göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklere de değinen Kiryakos Miçotakis sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ile bir çatışma olasılığından endişe etmiyorum. Ancak endişe ettiğim şey, Türk dış politikasının son birkaç yıldır daha revizyonist ve daha saldırgan bir hale gelmesi. Bu durumun, Ukrayna’daki uluslararası hukuk ihlaliyle uğraştığımız bir döneme denk gelmesinin uygunsuz olduğunu düşünüyorum.”

Kiryakos Miçotakis, “Türkiye tarafında görüp duyduklarınızın pek çoğu seçim öncesi söylemi. Ama tüm bu savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe ediyorum” diye konuştu.