Memur-Sen yardım TIR'ına kendi afişini astı!

Şırnak’ta öğrenciler tarafından hazırlanan ve araçlara yüklenerek Kızılay’a gönderilen ekmeklerin taşındığı TIR’a “Memur-Sen” afişi asıldığı ortaya çıktı.

Memur-Sen yardım TIR'ına kendi afişini astı!

Şırnak Anadolu Lisesi, Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi öğrencileri, depremzedelere yardım için elini taşın altına koydu. Yüzlerce öğrenci, öğretmenlerinin de desteğiyle afet bölgelerine yönlendirmek üzere bir TIR dolusu yardım malzemesi hazırladı. Çok sayıda ekmeğin de arasında olduğu yardım malzemelere TIR’lara yüklendi.

TIR’lar, afet bölgelerine yönlendirilmek üzere Kızılay’ın Şırnak temsilciliğine teslim edildi. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’ın iddiasına göre, Şırnak Kızılay İl Başkanı, yardım tırının geldiği bilgisini Memur-Sen’e iletti. Afet bölgelerine çıkmak üzere yola çıkan TIR, kentten çıkmadan durduruldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; sendikanın Şırnak yöneticileri, Kızılay tarafından ayarlanan ve içi öğrencilerin emeğiyle doldurulan TIR’ın önünde pozlar verdi. Fotoğraflar, sendikanın sosyal medya hesaplarından sendikanın yardım TIR’ı izlenimi verilerek paylaşıldı. TIR’ın önüne Memur-Sen logolu afişler asıldı.

Yaşananlara tepki gösteren Oğuz Özat’a yanıt, Kızılay Şırnak İl Başkanı Muhittin Benek’ten geldi. Benek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yapılan ekmek yardımı Şırnak Memur Sen üyeleri tarafından Şırnak Türk Kızılayı’na bağışlanmıştır. Yardımın hazırlanması ve yüklenmesi Memur Sen ve Türk Kızılayı tarafından yapılmıştır. Şırnak Türk Kızılayı olarak bahse konu liseden ekmek alımı yapılmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Benek’in yanıtının doğru olmadığını savunan Özat ise Ekmekleri nereden aldınız? Faturaları var mı? Üyeler getirdiyse her üye tek tek ekmek getirerek bir TIR dolusu ekmek mi sağladı? Kamyonun üstündeki lojistik firmasından plakasına kadar rengine kadar şahit olan okulun öğrenci ve öğretmeni halüsinasyon mu gördü?” sorularını sordu.