Mehmet Şimşek için 'yardım' çağrısı yaptılar: 'Kriz derin, durum vahim'

Gazeteci Uğur Dündar, Erdoğan'ın yeniden ekonominin başına getirdiği Mehmet Şimşek için "hepimiz yardım etmeliyiz" çağrısı yaptı. Liberal ekonomist Özgür Demirtaş da bu çağrıda geri kalmadı.

Mehmet Şimşek için 'yardım' çağrısı yaptılar: 'Kriz derin, durum vahim'

Yoksulluğu ve hayat pahalılığı her gün daha da derinleştiren piyasacı AKP iktidarının yeniden ekonominin dümenine oturttuğu Mehmet Şimşek için liberal ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın ardından gazeteci Uğur Dündar da “seferber” oldu.

Demirtaş, sosyal medya hesabından “Mehmet Şimşek’e hepimiz yardım etmeliyiz. Ucundan tutmalıyız. Siyaseti bırakıp problemi çözmeye odaklanmalıyız. Bu memleket hepimizin. Durum vahim” diye yazmıştı.

Dündar, Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında büyük değer kayıplar yaşadığı bugün, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine hepimiz yardım etmeliyiz” çağrısı yaptı.

Dündar, “Siyasi görüşlerimizi bir yana bırakıp sorunu çözmeye odaklanmalıyız. Zira bu ülke hepimizin. Kriz derin, durum vahim. O kadar ki başarısızlık ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. Unutmayalım; başka Türkiye yok!” ifadelerini kullandı.