Mehmet Barlas'tan 'pişkin' yazı

Hatay’da kızını kaybeden sanatçı Orhan Aydın’ı bile yaşananlardan sorumlu tutmaya teşebbüs eden Barlas, hükümete toz kondurmamak için yoğun bir uğraş sergiledi.

Mehmet Barlas'tan 'pişkin' yazı

İktidarın kontrolündeki Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü “Deprem pişkinleri” başlıklı yazısında deprem felaketinden muhalifleri sorumlu tutmaya çalıştı.

Barlas, hükümete hiç toz kondurmazken, rantsal dönüşüme karşı çıkan muhalif aktörlerin deprem felaketinin sorumlusu olduğunu öne sürdü. Yandaş kalem, bu konuda deprem felaketinin yaşandığı kentlerden Hatay’da kızı Eylem Şafak Aydın’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın’ı bile olan bitenden sorumlu tutmaya teşebbüs etti.

İktidar dışında herkesi suçlayan Barlas, medyaya ve yargıya da sorumluluk yükleyerek yazısını şöyle bitirdi:

“Muhalif medyaya gelince… Bugün asrın felaketi konusunda tüm sorumluluğu iktidara yükleyen bazı medya kuruluşları, depreme dayanıksız mahallelerdeki kentsel dönüşüme her zaman takoz koymuşlar (…) Yargının kentsel dönüşüm davalarında “kamu yararı” meselesini yanlış yorumladığını düşünüyorum. Halkı depreme dayanıksız binalarda yaşamaya mahkûm eden, onları enkaz altında kalmasına neden olan muhalifler bu felaketten ne kadar sorumluysa bu yargı kararlarına jet hızıyla imza atan mahkemeler de o kadar sorumludur. “Biz karar veririz, sonuçları bizi ilgilendirmez” diyerek sorumluluktan kurtulamazlar.”